ÇED raporunda korkunç ayrıntı… O baraj koca bir ormanı yok edecek!

İstanbul’un su ihtiyacının karşılanması için Kandıra’da yapılacak olan Sungurlu Barajı projesinde korkunç bir ayrıntı ortaya çıktı. Baraj için bölgede bulunan 34 bin 500 ağaç kesilecek.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nce İstanbul’un su ihtiyacının karşılanması için yapılacak olan Sungurlu Barajı kabusu geri döndü. Sungurlu Deresi üzerinde yapılması planlanan baraj, Kandıra’daki  köyleri de etkileyecekti.

Kandıra'da sular altında kalacak Akçaova ve Tekzen köyleri ile çevresindeki 16 köyü etkileyecek Sungurlu Barajı ile ilgili İstanbul 11'inci İdare Mahkemesi, 'ÇED olumlu' kararı, hukuka aykırılık gerekçesiyle bozuldu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin kararından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca karar temyize götürüldü. Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından İstanbul 11'inci İdare Mahkemesi'nin kararı onaylandı.

Alınan bu mahkeme kararına rağmen, Devlet Su İşleri’nin baraj inşaatından vazgeçmedi. Sungurlu Barajı ve baraj inşaatında kullanılacak olan malzemelerine çıkartılması için yeni bir ÇED raporu hazırlandı. Hazırlanan yeni projede korkunç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Sungurlu Barajı projesi için hazırlanan yeni ÇED raporuna göre, projenin gerçekleştirilmesi planlanan alanın toplam 1 milyon 691 bin 595 metrekarelik bölümü orman arazisi içinde kalıyor. Proje için ise bölgede bulunan 34 bin 500 ağacın kesilmesi planlanılıyor. Barajın su tutmaya başlaması ile birlikte baraj rezervuar alanı altında kalacak olan arazideki flora türleri tamamen ortadan kalkacak. Sungurlu barajı hem köyleri ortadan kaldırırken aynı zamanda koca bir ormanını ve ormanda bulunan yaşamı da yok edecek.

02 Kas 2019 - 10:37 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.