Çayırova Kavşağı’nda çevre düzenlemesi

İlave çalışmalarla genişletilen Çayırova Kavşağına, Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi kapsamında yeşillendirme yapılıyor

Yeşile ve çevre düzenlemesine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Projesi Büyükşehir Belediyesince çizilen, Karayollarınca ilave yol ve diğer imalatlarla genişletilen Çayırova Kavşağı, çevre düzenlemesi kapsamında yeşillendiriliyor. 50 bin metrekarelik alanda yapılan ağaç ve bitki dikimi çalışmaları ile D – 100 Karayolu Gebze Teknik Üniversitesi mevkiinde bulunan kavşak, daha estetik bir çevreye sahip olacak.

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç duyulan noktaları ulaşım açısından elverişli hale getirirken bu alanları yeşillendirerek kentin doğasını daha yeşil hale getirmeyi ihmal etmiyor. Bu doğrultuda Çayırova Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çevre düzenlemeleri çalışmaları 50 bin metrekare alanda devam ediyor. Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında 5 bin çalı, 300 adet büyük ağaç dikilip ve 5 bin metrekarelik alana çim tohumu ekildi. Çalışmalarla kavşak, daha düzenli ve görsel olarak daha güzel bir hal alacak.

Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında birbirinden farklı ağaç ve bitki dikimi gerçekleştiriliyor. Atlas Sedir, Toros Sedir, Himalaya Sedir, Akasya Türleri, Akçaağaç Türleri, Manolya Türleri, Şeker Akçaağacı ve Diş Budak Türleri’nde dikimler yapılıyor. Çevre düzenlemesi kapsamında otomatik sulama sistemi kurularak bölgenin her zaman yeşil kalması sağlanacak.

#

30 Kas 2018 - 10:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.