Cami cemaati müftülüğe bayrak açtı!

1896 yılında yapılan Adnan Menderes Merkez Camii’nde yıllardır kadrolu imam ve müezzin bulunmaması cemaatin adeta canına tak etti.

Cami cemaati müftülüğe bayrak açtı!
Cami cemaati müftülüğe bayrak açtı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Arslanbey Adnan Menderes Mahallesi Adnan Menderes Merkez Camii’nde kadrolu imam ve müezzin bulunmaması cemaatin adeta canına tak etti. Camiinin kadrolu imamının Belçika’da görevli olması sebebiyle camide yıllardır imam ve müezzin bulunmuyor. Sözleşmeli imamın bulunduğu camide, imamın izinli olduğu günlerde ezan okunmuyor. Cemaatin İl Müftülüğü ve Kartepe Müftülüğü’ne yapmış olduğu şikayetler ise sonuçsuz kaldı. Camii cemaati, camiyi kendi imkanlarıyla yaptırdıklarını ve müftülüğün kesinlikle hiçbir şekilde yardımda bulunmadığını, caminin faturalar dahil bütün giderlerinin kendilerinin ödediklerini belirtti. Caminin altında bulunan dernek lokalinin de tapusunu müftülüğün istediğini, tapu verilmeyince de dernek lokalinin mahkeme kararıyla kapatılarak her şeye el koyulduğunu söyleyen cemaat konunun artık canlarına tak ettiği söyledi.

DIŞARIDAN MÜEZZİNE İZİN VERİLMİYOR

Yıllardır kadrolu imam ve müezzini bulunmayan camiye, bazı zamanlar vatandaşlar kendileri müezzinlik yapıyor. Konu ile ilgili müftülüğe gittiklerini belirten Adnan Menderes Mahallesi Merkez Camii Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Hayrettin Battal müftülüğün kendilerine, “Dışarıdan imam ya da müezzinliği kimse yapamaz” yanıtını verdiğini ifade etti. Battal ayrıca müftülüğün, Cuma günleri namaz çıkışı toplanan yardımların müftülüğe verilmesini istediğini de belirtti. Camiye imam ve müezzin atanmadığı taktirde cemaat, namaz çıkışlarında kesinlikle artık yardım toplanmayacaklarını söylediler.

YA İMAM VERECEKLER YA DA CAMİYİ KAPATACAKLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hayrettin Battal, “Mevcut sözleşmeli hocamızın hastalığı var izin yapamıyor. Çünkü yerine müezzinlik yapacak kimse yok. Yaptığımız başvuruları 6-7 senedir sallıyorlar. Seçime kadar müezzin verilmezse müftülüğe hiçbir şekilde yardım toplamayacağız. Bundan sonra müftülüğün kapısını da çalmayacağız. Müftülüğün bir çakılı çivisi yok bu camide. Çoğu günler sabah namazı kılınmadı, Ramazan günü akşam ezanı okunmadı. Başvurduğumuz her kurum bizi öncelikli sıraya koyduklarını söylüyorlar ama henüz bir şey göremedik. Bize ya müezzin verecekler ya da camiyi kapatacaklar” ifadelerini kullandı.  

#

25 May 2018 - 09:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

05

Ugur - Müftü efendi baban mı yaptırdı o camiyi nerelerden para toplandı da yapıldı o cami derneği bile kendine bağlmak istiyorsun yardımları ne yapıcan ey kartepe müftüsü işiniz hakkını verin namaz kıldırıyosun die cennete gidicen sanma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:18
04

Ersoy Kandemir - Seçimi kazanırsam müftülerimize ayrı hassasiyet göstereceğimi şimdiden gururla hepsine bildirim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:18
03

Müftülerin gösteriş merakı - Altlarına araba her yerde hürmet. Ah Ah sonunuz ne olacak .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:18
01

Tuncay Akbaş - Bindikleri Arabalardan Ve Lüxs Harcamalarından kısıtlama yaparlarsa hoca gelir..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 09:18