Çamaşır suyuna dikkat!

Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk çamaşır suyu ile uzun süre temas edilmesi ve solunması durumunda rahatsızlıkların ortaya çıktığını, kullanılmasında dikkatli olunduğu takdirde çamaşır suyunun dezenfeksiyonu sağlayarak enfeksiyona karşı başarı imkanı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Zafer Cantürk, çamaşır suyunun kullanımında dikkatli olunması gerektiği belirterek, "Çamaşır suyunun cilde değdiği zaman zararlı etkisi var, bu tartışmasız. Bunu tüm temizlik yapan kadınlar da biliyor, biz de biliyoruz. Ya da solunduğu zaman zararı var ama nasıl soluyacaksın odanın kapısını kapayacaksın, lavobaya dökeceksin saatlerce onu soluyacaksın ki o zaman sana zararı olsun" diye konuştu.

Çamaşır suyu olmadan dezenfeksiyonun olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Cantürk, "Çamaşır suyu olmadan nasıl etraftaki dezenfeksiyonu yapacağız? Yapamayız, çünkü çamaşır suyu bir taraftan da dezenfeksiyon sağlayarak enfeksiyona karşı bize başarı imkanı sağlıyor. Toplumda endişe yaratmanın bir anlamı yok. Kısa süreli kullanıldığında bu ürünler insanlara zarar vermezler" dedi.

21 Şub 2018 - 12:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

aslan devletçi - Sağlık müdürleri de halkı bilgilendirecek bu açıklamaları yapsa keşke,acaba bilgi eksikliğimi,yönetim zaafiyetimi var bilemedim,son dürt yıl Kocaeli için sağlık yönetimi değil kıyımdır resmen bana göre.Allah devlete zarar veren herkesin belasını versin ne diyeyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 12:23