Çağrı Market tek taraflı fesih etti... Çağrı Market’in yeri kaç TL’ye kiralandı? Kamu zararı oluştu mu?

Derince Belediyesi tarafından 10 yıllığına 78 bin TL değerle kiralanan Çağrı marketin bulunduğu iş yeri 8 yıl sonra boşaltıldı. İş yerini 10 yıllığına 39 bin 500 TL kiralandığı Günkay marketin kiraladığı öğrenildi.

Derince merkezinde bulunan merkez cami altında 8 yıldır hizmet veren işyeri geçtiğimiz aylarda boşaltmıştı. 10 yıllığına Derince Belediyesi’nden 65 bin 830 TL aylık bedel ile kiralanan işyeri 39 bin 500 TL aylık bedel ile Ergün Gıda şirketine(Günkay Market) kiralandığı ortaya çıktığı öğrenildi. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle hükümet yurt çapında iş alan firmalar ile kamu kurumlarının tekrar masaya oturarak antlaşma yapmasına dair kanunu onaylamıştı.

Hükümet, kamu kurumlarından iş alan firma ve yatırımcılarının önünü açmak ve firmaların ekonomik sıkıntıdan etkilenmemeleri için önemli bir adım atmıştı. Çağrı market söz konusu yasanın çıkmasıyla beraber Derince Belediyesi ile tekrar masaya oturmak istemiş, ülkemizde yaşanan dolar artışı, vatandaşın alım gücünün düşmesi ve ciro değerlerinin düşmesini gerekçe göstererek kira bedelinde tadilat yapılmasın talep etmişti.

Çağrı Market yönetimini bu gelişmelerin ardından Derince Belediyesiyle yapmış olduğu sözleşmeyi tek taraflı olarak 1 Mayıs 2019 tarihinde fesih etmişti.

Yapılan ihalede kamu zararının oluşup oluşmadığı merak ediliyor.

15 Eyl 2019 - 11:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.