Büyükşehir geziye öyle bir para harcamış ki…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yönetmeliğe aykırı olarak il dışına yüzlerce kişiyi götürdüğü ve bu gezilere de 2 milyon TL para harcadığı ortaya çıktı.

Sayıştay raporu il dışı gezilerini durdurun dedi. Belediyeleri uyaran Sayıştay yerel yönetimlerin yönetmeliğe aykırı davrandıklarını tespit etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültür gezisi adı altında il dışlarına yaptığı ziyaretlere 2 milyon TL para harcadığı tespit edildi. Raporda, belediye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların şehirlerarası gezilere götürüldüğü tespit edilerek, belediye başkanının, belediyenin hak ve menfaatlerini korumadığına vurgu yapılarak, ’kamu menfaatlerini korumak belediye başkanının görev ve yetkisindedir’’ notu düştü. Raporda birde yerel yönetimleri uyarıcı açıklamalara da yer verilerek, “belediye sınırları içerisinde kültürel etkinlik yapabilirsiniz fakat etkinlikler il sınırları içerisinde kalmalıdır’’ denildi.

SÜREÇ BAŞLATILMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Nisan- 15 Haziran tarihleri arasında şehirlerarası kültür gezi programına atıfta bulunulan raporda, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Konya gezilerine 823 bin 190 TL para harcandığını tespit etti. Sayıştay aynı zamanda 18 Haziran- 18 Eylül tarihleri arasında yapılan gezileri de mercek altına alarak, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Bilecik-Göynük, İznik, Ankara, Bolu, Konya illerine yapılan ziyaretlere de 1 milyon 200 bin 962 TL para harcandığını tespit etti. Sayıştay Başkanlığı yerel yönetimleri uyararak,’’ İl dışı geziye katılan kişilerin kendi imkânlarıyla yapması gereken seyahatin hiçbir ölçü aranmaksızın belediyece karşılanması mevzuata aykırı olduğu gibi, kişilerin karşılaması gereken özel giderlerin bütçeden karşılanmasına neden olmaktadır. Belediye sınırları dışındaki illere yapılan gezi giderlerinin belediye bütçesinden ödenmemesi için gerekli sürecin işletilmesi sağlanmalıdır’’ dedi.

#

24 Oca 2020 - 15:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

05

Mrs Öztürk - Biz biliyoduk..akpli olunca heryere bedava gezmeye gidiyorsun ..onlardan olmayınca gidemiyorsun..ben bu arabalara çanakkalede rastlamıştım..şöföre sormuştum belediye düzenliyor ücretsiz diyince baya nir şaşkınlık içinde kalmıştım..yazık yazık milletin parası çar çur ediliyor.barik cüzi bir miktar ücretle götürselerdi..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:48
04

Yahya - Yahyakaptanlılar bu gezilere pek rağbet ederlerdi. Malumunuz üzere yüzde doksan chp li dirler. Ak partiliyim bir kere bile katılmadım . Onun için genelleme yapmadan bir daha düşünün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:48
03

Hey gidi hey - Bu görünen yüzü nagihan malkoç araştırılsın karaosmanoğlu onun derneğine ne kadar aktarmış kardeşim yiyinde dalları kırmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:48
02

izmitli - Selâmun aleyküm geçmiş ola . Ne diyelim afiyet olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:48
01

Yorum41 - Bana kalırsa acilen SAYIŞTAY'ı lavetmek gerekiyor. Bu nedir kardeşim hep rapor rapor, Kendinize gelin.

(Bknz. Merkez Bankası )

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:48