Büyükşehir Belediyesi 70 milyon lira ödemekten kurtuldu!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın kucağına adeta bir bomba gibi bırakılan imar sorunu çözüldü. Büyükşehir Belediyesi 70 milyon lira ödemekten kurtuldu

Yıllardır bir türlü çözülmeyen, İbrahim Karaosmanoğlu döneminde ise adeta çıkmaza giren imar sorunu çözüldü. 1960 yılında tapulama işlemi yapılan, bir kısmı Uluslararası Fuar alanında kalan ve bir kısmı da fuarın arkasında denizde kalan 500 bin metrekare alan ile ilgili imar sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük dertlerinden biriydi

1960 yılında tapulanan araziler yıllar sonra suyun hareketleri ve derenin yön değiştirmesiyle birlikte su altında kaldı. Bunun üzerine 1976-1978 yıllarında bu bölgedeki parseller toplandı. Bunun üzerine açılan dava sonucu mahkeme 1979 yılında şerh koydu.

Yıllarca bu halde kalan araziler için 1995 yılında şuyulandırma yapıldı. Şuyulandırma sonrası vatandaşların parselleri denizin içine alınınca konu yine mahkemelik oldu. 2014 yılında sonuçlanan dava kararına göre, 1976-1978 yıllarında yapılan kamulaştırmalarda hak sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeniyor. Bu durumda belediye yeniden devletin bir kamulaştırma bedeli ödememesi için imar değişikliği yaptı.

50 yıldır sürekli dava konusu olan ve çözülmeyen bölgedeki hak sahipliği sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi imar değişikliği yaparak bölgeyi park alanı olmaktan çıkarıp rekreasyon alanı haline getirdi. Yapılan imar değişikliği ile Büyükşehir Belediyesi 70 milyon lira ödemekten kurtuldu.

12 Tem 2019 - 22:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.