Büyükakın’dan zekice bir öneri ‘’Bilecik’in ismi Ertuğrul olsun’”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik'in adının değiştirilmesi önerisinde bulundu.

Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun son oturumunda konuşan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik'in isminin değişmesi, tartıştırılması ve konuşulmaya başlanması gerektiğini söyledi. Vali Büyükakın, "Bilecik'e Ertuğrul ismi verilerek, şehirler kuran şehir olduğu tekrar hatırlanarak Bilecik’i 'Ertuğrul' adıyla yeniden diriltmek, şehirler kuran bir şehir olarak yeniden ayağa kaldırmak olabilir" ifadesini kullandı. Türkiye’nin kalkınma ve büyümesinin yolunun isim değiştirilmesinden geçtiğine inanan bürokratlar, bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sosyoekonomik şartlar altında ezilen vatandaşların baş mimarı olarak hafızalara kazınacak. Türkiye üretimde, teknoloji, istihdam ve sanayi yatırımlarıyla büyümesinin yolunun yerine, kentlerin, sokakların, parkların isim değiştirilmesiyle aşılacağını düşünen bürokratlar büyük yanılgı yaşadıklarını görmeliler. Türkiye kent isimlerini değiştirerek değil, istihdamda hamle, tarım ve hayvancılığı tekrar geliştirebilir, sanayide dev yatırımlar yapabilirse ve uluslararası konjonktürde markasını yaratabilirse tarihine ve Ertuğrul gaziye namzet güçlü bir Türkiye yaratabilir. Gerisi lafı güzaftır.

#

17 Ara 2017 - 12:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Klm - Kapasitesi bukadar ne oldugunu nasil bir tarihi oldugunu anlayamadigi ile vali yapildi hapise atilcak adam vali yapilirsa boyle olur.pensilvanya ziyaretcisi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 12:39