Büyük dolandırıcılık çetesi çökertildi!

Düzenledikleri sahte evraklar ile firmalardan malzeme alan ve bu malzemeleri firmalara teslim etmeleri gerekirken, para karşılığı sattıkları belirlenen bir çete, Kocaeli polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile çökertildi.

Dolandırılan firmaların şikâyetleri üzerine çalışma başlatan Kocaeli pPolisi, önce daha önce meydana gelen dolandırıcılık olaylarını inceledi. Yapılan incelemeler sonucu olayla ilgili 4 şüpheli tespit edilerek takibe alındı.  Takibe alınan şahıslar,  yine bir firmadan sahte evraklar ile teslim aldıkları yükü,  Ankara iline götürdükten sonra piyasa değerinin altında satmaya çalıştıkları esnada, gerçekleştirilen operasyon ile çökertildi.

Olayla ilgili olarak 12 Aralık günü Kocaeli ve  Ankara’da  düzenlenen operasyonlarda  6 ayrı suçtan sabıkalı A.D., 10 ayrı suçtan sabıkalı  B.Ç., 2 ayrı suçtan sabıkalı  A.İ. ve  5 ayrı suçtan sabıkalı M.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar ile birlikte piyasa değeri 500 bin lira olan suça konu malzemelerde ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Haklarında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve unvan gaspı suçlarından işlemleri tamamlanan  ve Adli meciilere sevk edilen  şüphelilerden  A.D., B.Ç. ve M.Y tutuklanarak cezaevine kondu    

14 Ara 2019 - 00:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.