Bu Ramazan gönül sofraları kurulacak

Başiskele Belediyesi, bu yıl 11 ayın sultanı Ramazan ayını mütevazı sofralarda halkla buluşarak; birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşma içinde gerçekleştirecek.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Gönül Belediyeciliği” şiarıyla tevazu, samimiyet ve gayret ile Ovacık’tan Sepetlipınar’a, Serindere’den Servetiye’ye kadar bir uçtan bir uca 209 kilometrekarelik alanda tüm Başiskele’yi kucaklayarak tüm hemşehrileriyle Ramazan ayının manevi ruhuna yakışır şekilde sofralara konuk olarak yaşayacak.

Başiskele’de bu yıl Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde yaşayarak, mütevazi sofralarda kurulan iftar sofraları, çay saatleri ve teravih namazlarında cami cemaatleri ile Ramazan sevincini paylaşacak.

Kentimizde yaşayan ilgili komisyonca ihtiyacı tespit edilen, ailelerimize her sene olduğu gibi bu sene de belediyeye bağlı aşevimizden yemekler pişecek.

Ramazan’da yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini ruhuna yakışır şekilde yaymayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, Sosyal Yardım Komisyonumuzca ve muhtarların tespitiyle belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gıda kumanyaları dağıtarak, vatandaşların yüzünü güldürecek.

Belediye Başkanı Yasin Özlü, ihtiyaç sahibi Başiskeleli komşularının hanelerine kumanyalarını bizzat kendisi götürecek, mütevazı sofralarına misafir olarak onların gönüllerine girecek. Başkan Özlü, iftar sonrası da komşularıyla bir araya gelerek çay muhabbetlerine ve ramazan sevinçlerine ortak olacak. Teravih namazlarını her akşam farklı mahallelerdeki camilerde kılacak olan Belediye Başkanı Yasin Özlü, namaz öncesi ve sonrası komşularıyla hasbihal ederek “Gönül Belediyeciliği” şiarıyla Ramazan Sevincini pekiştirecek.

BAŞİSKELE’DE GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURULACAK

Başiskele Belediyesi, ilçede her kesimden insanı bir araya getirecek iftarlar düzenleyerek gönül bağlarını güçlendirecek.

Başkan Yasin Özlü aynı zamanda, şehit aileleri ve gazileri, yetimleri, sivil toplum kuruluşları, ilçe birim müdürleri, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını bir araya getirecek iftar programları düzenlenerek tanışma, kaynaşma ve dayanışma ile halk ile buluşacak.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmanın doruk noktaya ulaştığı bu Ramazan ayında Başiskele’de gönül köprüleri kurulacak.

Başiskele Belediyesi, Başiskele Sahili’nde Ramazan’ın manevi atmosferini ve coşkusunu 7’den 70’e herkese yaşatmak için çocuklar da unutulmayacak. Başiskeleli çocuklara yönelik etkinliklerle Ramazan’ın neşesini, sevincini ve kültürünü doyasıya yaşayacak.

03 May 2019 - 11:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.