Bu kenti yönetenler bu haritayı görmüyor mu? Ölüyoruz farkında mısınız?

İzmit’te çok ciddi bir hava kirliliği yaşanamıyor. Ama İzmit’te yaşanan bu hava kirliliği hiç kimsenin umurunda değil

Artık biz yazmaktan bıktık ama bu kenti yönetenler, bu konuda çalışma yapması gerekmeler adeta üç maymunu oynamaya devam ediyor. İzmit’te yaşanan hava kirliliği hiç kimsenin umurunda değil. Öyle bir hale geldi ki İzmit artık resmen zehir soluyor. Bunu biz değil devletin kendi verileri söylüyor ama ortada yapılan da hiçbir şey yok

İZMİT ALARM VERİYOR

Çevre Bakanlığı tarafından Kocaeli’de bulunan 13 ayrı hava izleme istasyonu ile Kocaeli’nin havası sürekli olarak kontrol ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre, İzmit’te kirlilik seviyesi sürekli alarm seviyesinde.

HAVADAKİ KİRLİLİK ÇOK RİSKLİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye çapında kurduğu Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı ile tüm bölgeleri aralıksız takip ediyor. Bu ağ içinde Kocaeli’nde kurulu 13 istasyonlardan alınan veriler anlık olarak değerlendiriliyor. Bu 13 ayrı ölçüm istasyonundan alınan verilere göre Kocaeli’nin havası bazı bölgelerde oldukça riskli durumda. Özellikle İzmit’te durum hiçte iç açıcı değil.

İZMİT’İN HAVASI ÇOK KİRLİ

İzmit’te kurulu bulunan 3 hava izleme istasyonunda alınan verilere göre, kirlilik değeri hem AB standartlarının hem de ulusal standarttın üstünde çıktı. Özellikle dünden bu sabaha kadar, İzmit’te hava kirliliği hassas değerleri bile gördü. Körfez, Gölcük, Başiskele, Dilovası ve Gebze’de durum çok ta farklı değil. Kandıra hariç hemen hemen her saate Kocaeli’de hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaşıyor.

ÖLÜM ORANLARININ ARTMASINA SEBEP OLUYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün kanseri tetiklediği ve erken ölüm oranlarının artmasına sebep olduğunu kabul ettiği partikül madde oranlarındaki artış Kocaeli’de çok ciddi bir tehdit. 'Hava içerisinde asılı olarak bulunan katı ve sıvı parçacıkların karışımından oluşan, yaygın hava kirletici' olarak bilinen partikül maddede risk sınırı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde metreküpte 50 mikrogram, Türkiye'de ise 90 mikrogram olarak kabul ediliyor.

14 Ara 2019 - 12:52 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.