Böyle şoförler de var!

Halk otobüsü şoförleri ve vatandaşın yıldızı maalesef hiç barışmıyor. Ama öyle örnekler çıkıyor ki karşımıza bazen “Böyle şoförler de var” dedirtiyor.

Sorsak size, “Kocaeli’nin en büyük sorunu nedir diye” çoğunuzun ilk söyleyeceği sorunlardan biri kuşkusuz halk otobüsleri ve toplu taşıma sistemi gelir.

Kentimizin adının “Büyükşehir olmasına rağmen ulaşım konusunda hiçte öyle büyük falan değiliz. Büyükşehir Belediyesi kent genelinde toplu ulaşım ile ilgili önemli yatımlar yaptı, yeni ve çok daha modern ulaşım araçlarımız var ama yetmiyor. Halk otobüsü sistemi başlı başına bir eziyet. Hal böyle olunca vatandaş ile halk otobüsü arasında çok ciddi sorunlar yaşanıyor.

Hatırlayın, daha geçtiğimiz aylara bir halk otobüsü şoförünün büyük terbiyesizliği haber olmuştu. Bir yolcuyu hakaretler yağdırarak araçta indirmişti. Bunun kadar ağır olmasa bile gün içerisinde benzer o kadar çok olay yaşanıyor ki. Halk otobüs şoförleri ve vatandaşın yıldızı maalesef hiç barışmıyor.

Ama güzel örneklerde yok mu, elbette var. Bu kente çok saygılı, çok değerli halk otobüsü şoförleri de var. Yolcusunu misafir gibi gören, onların can ve mal güvenliğin kendi güvenliği gibi gören çok değerli insanlarda var. Bakın size onlardan iki örnek.

Otobüste çantasın unutan bir hanımefendi başında geçeni bakın nasıl anlatıyor; 

“Bugün Akçakoca Konutlarından bindiğim 53 no lu otobüste çantamı unuttuğumu fark ettim. Tekrar durağa dönüp gelen 53 no lu otobüse binerek Sekapark depolama alanına geldim. Otobüste çantamı unuttuğumu söyledim şoföre. Aracını park edip bir önce geçen hattın plakasından şoförü benimle aradı. O sırada çantamı unuttuğum aracın şoförünün beni beklediğini gördüm. Elinde benim ufaklığın çantası. ‘Abla seni bekliyordum’ dedi. İsimlerini sormadığım, resimlerini çekmediğime pişman oldum. çünkü iyilikler de duyurulmalı. Duyarlı şoför arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Ve size ikinci bir örnek daha; 59 nolu halk otobüsüne binen bir vatandaş cüzdanını düşürdüğünü fark etmiş. Çaresiz bir durumda Şoförler Odası Başkanı Mustafa Kurt'u aramış. Mustafa Bey vatandaştan kent kart numarası istemiş ve sistem üzerinden hangi araca bindiğini tespit edip araç şoförüne ulaşmış. Araç şoförü, ‘başkanım cüzdan bende son durakta tabela değiştirirken koltukta gördüm sen aramasaydın polise teslim edecektim. Cüzdanda 2700 TL var gelip alabilir’ demiş. 

İşte böyle, ne diyelim iyi yürekli insanlar hala var ve hep olmaya devam edecek. Sadece birbirimizle empati kuralım, kendimiz o şoför yada şoförsek de o vatandaş yerine koyalım. Bakın zaman her şey nasılda güzelleşiyor.

20 Ara 2017 - 10:58 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.