Bir tebessüm dünyaya bedel

Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan Evde Bakım Hizmetinden, İzmit ilçesi Malta mahallesinde oturan 92 yaşındaki Ahmet Amca da yararlanıyor.

Bir tebessüm dünyaya bedel
Bir tebessüm dünyaya bedel
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli genelinde kendi öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yatalak, engelli, hasta ve kimsesiz ihtiyaç sahibi vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu Evde Bakım Hizmetiyle yardım elini uzatıyor. İzmit ilçesi Malta Mahallesinde oturan, 92 yaşındaki Ahmet Üzmez yaşlılığa bağlı olarak yatağa bağımlı bir şekilde yaşıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, her hafta Ahmet Amca’yı evinde ziyaret ederek öz bakımını yapıyor. Konuşmakta güçlük çeken Ahmet Amca, hizmetten memnuniyetini gülümseyerek belirtiyor.   

Yaşlılığa bağlı olarak birçok hastalığı ve fiziksel yetersizliği bulunan, Ahmet Amca evinde eşiyle birlikte yaşıyor. Kendi öz bakımını yapamayan Ahmet Amca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli’nin birçok noktasında vatandaşlara sunulan Evde Bakım hizmetinden yararlanıyor. Ekipler haftanın belirli günlerinde Ahmet Amca’nın evine gelerek saç - sakal tıraşı, tırnak kesimi ve diğer özel temizliklerini titiz bir şekilde yapıyor.

Hasta ve hasta yakınlarının büyük memnuniyetini kazanan Evde Bakım Projesi kapsamında bakım-destek-refakatçi hizmetinden doktor, hemşire ve fizik tedavi hizmetine kadar birçok sağlık hizmeti veriliyor. Kimsesiz, yatalak hastaların ev temizliği, kişisel temizliğinin de sağlandığı hizmet ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olunuyor.

Maddi imkânsızlıklardan, kimsesizlikten veya hastalıktan dolayı oluşan olumsuzlukları önlemek amacı ile hayata geçirilen hizmetten yararlanabilmek için Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti servisinin 321 45 45 numaralı telefonundan her türlü konuda bilgi veriliyor. Bilgisi alınan hasta vatandaşın evine incelemeye gidilip uygun şartları sağlayanlara birkaç gün içinde gerekli bakım ve sağlık hizmetleri verilmeye başlanıyor.

#

01 Tem 2018 - 09:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.