Bir kavşak yaptılar, bölgedeki tüm düzeni bozdular!

Kocaeli Büyükşehir belediyesinin talebi üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bayramoğlu Sapağında yaptığı kavşak projesi büyük tepki çekiyor.

Yolların ve tabelaların karmaşıklığı sürücüleri çok zor durumda bırakırken, D-100 karayolu ve TEM otoyolundan gelen araçların yan yola geçiş yapamamaları hem trafik kazalarına davetiye çıkarıyor hem de yolun kenarındaki tesiste faaliyet gösteren işletmeleri mağdur ediyor.

Gebze’den Bayramoğlu yönüne D-100 karayolundan gitmek isteyen sürücüler daha önce Yenimahalle kavşağından kolaylıkla dönüş yapabiliyorlardı ancak yeni kavşak çalışması yüzünden sürücüler bir anda kendilerini TEM otoyolunda ya da İstanbul yolunda buluyorlar. Aynı şekilde TEM ve D-100’den gelen araçlar ise ya Darıca yoluna ya da yine D-100’e çıkıyorlar ve yan yola geçiş yapamıyorlar.

Yeni kavşak çalışması nedeniyle Bayramoğlu sapağındaki işletmeler de çok zor durumda kaldı. TEM otoyolu ve D-100 karayolu İstanbul istikametinden gelen araçlar daha önce mola vermek, yakıt almak ya da yemek için yan yoldan bu tesislere girebiliyorlardı ancak yeni düzenleme ile tesislere giriş bariyerlerle kapatıldı. Tesislere girmeye çalışan ancak bariyerlerin kapalı olduğunu gören sürücülerin ani fren yapmaları ve duraklamaları trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Öte yandan, TSE ve GTÜ yönünden gelen araçların tesislere giriş yaptığı yola da bariyerler konulunca trafik geçişi kapatılmış oldu.

İstanbul yönünden gelenlerin en uğrak yeri olan buradaki tesislere ziyaretlerin, geçiş engellemesi nedeniyle yüzde 90 azaldığı belirtiliyor. Daha önce günlük 2 bin kişinin giriş yaptığı tesislere artık 200 civarında ziyaretçinin yapıldığı ifade ediliyor.

McDonald’s, Burger King, Usta Dönerci, Cafe Veneto, Balkanlar Petrol ve bir de taksi durağının bulunduğu tesislerde 150’ye yakın kişi çalışıyor. İşletmeler, ekonomik dar boğazda bir de ziyaretçi azalmasının kendilerini iyice zor durumda bıraktığını belirterek, tesislere araç girişinin yan yoldan açılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyorlar.

18 Eyl 2019 - 11:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.