Bir belediye günde 2698 litre akaryakıt tüketebilir mi?

Kocaeli’de önümüzdeki yıl ihtiyacı için en fazla akaryakıt  alacak olan ilçe Körfez oldu. Körfez Belediyesi 985 bin litre motorin alacak. Yani belediye günde 2698 litre akaryakıt tüketecek.

Yılsonu yaklaşırken belediyeler harıl harıl depolarını doldurma derdine düştü. Pek çok belediye gibi Körfez Belediyesi’de, binlerce litre benzin ve motorin almak için ihale düzenleyecek.

Körfez Belediyesi ise alacağı akaryakıtla, Kocaeli’de deposunu en çok dolduran ilçe olacak. İzmit Belediyesi bile 900 bin litre motorin alırken, Körfez Belediyesi 985 bin litre motorin alacak. Körfez Belediyesi bunun yanında baka hiç bir belediyenin almadığı “Adblue” denilen egzoz emisyon oranını düşürmek için kullanılan malzemeden alacak.

Körfez Belediyesi’nden verilen ihale ilanına göre, 985 bin litre motorin ile 20 bin litre 95 oktan kurşunsuz benzin ve 15 bin litre Adblue alınacak. Yani belediye günde ortalamam 2698 litre motorin tüketecek.

Körfez Belediyesi bu kadar akaryakıtı nasıl tüketecek bilinmez ama bu ihalenin Yaklaşık 6 milyon lira bir bedelle yapılması bekleniyor. Bu büyük ihale, 14 Aralık günü Körfez Belediye binasında yapılacak.

15 Kas 2018 - 13:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

Hattab - körfezde ikamet ediyorum bu belediye yol yapmıyor kaldırım yapmıyor bahcıvanlarda arabayla gezmiyor demeki bunar besmelle çekerek çalanlardır hakkımız zehir zıkım olsun Allah yedirmedin fakir fukara gurabanın hakkını bu karunlars

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 13:30
02

Halo - Korfez belediyesi vurguncular yuvasına döndü yazık çakallar sarmış belediyeyi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 13:30
01

Halo - Belediye başkanı değil sanki baran Soyguncu lideri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 13:30