Belediye lüks otomobil almak için öyle bir kurnazlık yapmış ki…

Belediyelerde çok tartışılan kiralama saltanatı ile ilgili Kocaeli’de öyle ilginç bir uygulama ortaya çıktı ki, “bu kadarda kurnazlık olmaz” dedirtti.

Bizim belediyeler adeta kiralık araç cenneti. Her yıl milyonlarca lira, sırf bu araç kiralamaları için harcanıyor. Belediyelerde en küçük memurdan, en tepedeki görevliye kadar neredeyse altına araç verilmeyen kimse kalmamış durumda. Hal böyle olunca da öyle kurnazlıklar ortay çıkıyor ki inanılır gibi değil.

Bu kurnazlığın yaşandığı yer Darıca Belediyesi. Belediye, 1 Eylül 2016 ile 31 Aralık 2018 yıllar arasını kapsayan dönem için araç kiralama ihalesi düzenlendi. İhale şartnamesinde yasak olmasına rağmen yabanca menşeili bir aracın kiralanacağı belirtili. İhale yapıldı, araçlar kiralandı. Ama kiralana araç o şartnamede belirtilen araçlar değil de lüks bir aracın olduğu ortaya çıktı.

İşin başlangıcında ve devamında yabancı menşeili 4 adet binek aracın marka yerine 1 adet Audi A8, 3 adet Wolswagen Passat markalı araçlar ile ikame edildiği ve bu durumun araç teslim tutanaklarına yansıtıldığı görüldü. Tutanaktaki söz konusu yeni araçların markaları da bakanlık yerli menşeili araç listesinde bulunmamakta. İkame edilen araç bilgileri incelendiğinde otomobillerden birinin motor hacminin 4134 cc, üçünün 1968 cc olduğu görüldü. Fakat yönetmeliğe göre kiralanacak olan araçların 1600 cc'yi geçmemesi gerekmekteydi.

Sayıştay raporunda yer alan bu skandal olayla ilgili değerlendirmede ise, bahsedilen hatalı uygulamaların idareye fazladan mali külfet getirebileceği, yazılı olmayan ancak isteklilerce bilinen bu gibi haller nedeniyle, ihalede saydamlık ve ihtiyacın uygun şartlarla sağlanması ilkesinin ihlal edilebileceği değerlendirildi. Bu kurnazlık yüzünden belediye kasasından ne kadar fazla bir paranın çıktığı ise bilinmiyor.

19 Kas 2018 - 09:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Alp - Eden bulur kim ne ekerse onu biçer.devlet malından kim bir hırka kadar bile çalsa savaşırken bile ölse şehit sayılmaz.Fani dünyayı baki dünyaya değişenler vay halinize...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 09:41
01

Serdar - Şu ülkede şu iktidar şu sistem olduktan sonra çalmayan çırpmayan kalmaz herkes üç kağıtçı herkes düzenbaz namusuyla yaşayanlara selam olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 09:41