Başkanlığı ile değil olaylarla hep gündem oldu!

Kocaeli’nin en güzel ilçelerinden biri olan Karamürsel’in belediye başkanı İsmail Yıldırım, başkanlığında çok olaylarla gündeme geldi.

Kocaeli’de mevcut belediye başkanları içinde en uzun süreli görev yapan isim İsmail Yıldırım. Genç yaşına rağmen 4 dönemdir Karamürsel’de belediye başkanlığı yapıyor.

28 Mart 2004 ve ardından 29 Mart 2009 Mahalli idareler yerel seçimlerini DP adayı olarak Karamürsel Belediyesi’nin kazandı. Kocaeli’de 2009 seçimlerinde tüm belediyeleri kazanan AK Parti, bir tek Karamürsel’i alamamıştı. AK Parti Karamürsel’i ismail Yıldırım’ı transfer ederek 2010 yılında kazandı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise İsmail Yıldırım bu kez AK Parti'nin başkan adayı oldu. Yıldırım, rakiplerinin önünde yine belediye başkanı seçildi.

Son dönemde belediye başkalığından çok farlı mesellerle gündeme geldi Yıldırım. Önce İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal için dediği “terörist” sözü sebebiyle büyük tepki çekti. Yıldırım hala bu konuyla ilgili yargılanıyor. Daha sonra Seda Sayan hakkında sarf ettiği sözler gündeme geldi.

Bu konuda da adliyelik oldu. Arada birde boğulmak üzere olan bir dalgıcı kurtarması da yine İsmail Yıldırım’ı gündeme taşıyan olaylardan oldu.

Peki İsmail Yıldırım bu arada belediye başkanlı yapabilmiş mi, işte vaatleri…

KARAMÜRSEL KENT MEYDANI İLE BELEDİYE HİZMET BİNASI: 2016 yılında temeli atılan Karamürsel Belediye binası ise Kent meydanı çalışması tamamlandı. Projeyi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı.

KARAMÜRSEL TERMİNALİ: 2014 seçimleri önce İsmail Yıldırım tarafından vaat edilen projenin planı 2017 yılında yapıldı. Çalışma ise hala başlamış değil

KARAMÜRSEL-İZNİK YOLU 2. ETABI: Bu proje de 2014 yılında vaat edilmişti. Ha başladı ha başlayacak derken aradan geçen yıllara rağmen hiçbir şey yapılmadı. Yaparsa yine Büyükşehir yapar..

KAPALI YÜZME HAVUZU: 2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışması başladı. Projenin 2018 Eylül ayı içerinde bitmesi planlanmamıştı. İnşaat hala devam ediyor.

DAL-ÇIK PROJESİ: Karamürsel Dal- Çık projesi kapsamında çalışmalar başladı. Ağır aksak ilerleyen çalışma bölgede büyük sıkıntıya sebep oldu. Ne zaman bitirilebilecek kimse bilmiyor. Proje ise Büyükşehir Belediyesi’nin

AMİRAL İLKÖĞRETİM OKULU PROJESİ: 4 yılda bu okul için hiçbir ilerleme kaydedilmedi. İsmail Yıldırm her seferinde topu Milli Eğitim Bakanlığı’na attı. Proje nasıl yapılacak hala belirsiz.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ: Vaat edilen bu proje de yapılamadı.

SAHİL DÜZENLEME PROJESİ: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Karamürsel Belediyesine hiç iş düşmedi.

 

AQUAPARK VE SOSYAL TESİSLER: Havada kalan vaatlerden biri. Ortada bir Aquapark yok 

BALIK ADASI DÜZENLEMESİ VE BALIKÇI BARINAĞI YAPIMI: Karamürsel oldukça tartışan bir proje oldu. Yapımı güçlükle tamamlandı.

AŞIKLAR (OLUKLU) TEPESİ: Karamürsel için özel ve güzel bir yer oldu.

İHSANİYE EV AVCIDERE BARAJI: İSU ve DSİ birlikte yapıyor. İsmail Yıldırım vaatleri arasında ne işi olduğu meçhul. Barajların yapımı devam ediyor.

RESTORASYON PROJELERİ: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ereğli Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında yapılıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Karamürsel’de pek kentsel dönüşüm çalışması yapıldığı söylenemez

OKULLARA KAPALI SPOR SALONLARI: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülüyor.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİ: Engelsiz Yaşam Derneği ile birlikte bu proje devam ediyor.

KARAMÜRSEL DEVLET HASTANESİ EK BİNASI: Sağlık Bakanlığı tarafından Karamürsel Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası yapımı tamamlandı. Karamürsel Belediyesi’nin herhangi bir katkısı olmadı.

BİNALARIN DIŞ CEPHELERİ İYİLEŞTİRİLECEK:  Tüm ilçelerde cephe iyileştirme projeleri yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine malzeme ve proje desteği veriyor. Karamürsel’de de ilçe merkezinde, D-130 karayoluna yakın kesimdeki 85 eski binanın dış cephesi yenilendi.

DERE ISLAH ÇALIŞMALARI: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yerde olduğu gibi Karamürsel de dere ıslah çalışması yürütüyor.

EREĞLİ BALIK HALİ 2. ETAP: Verilen vaatler arasında yer alan bu proje de hala yapılabilmiş değil

YENİ İTFAİYE BİNASI YAPIMI: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oldukça modern bir bina yapıldı

AKÇAT-YALAKDERE ÜST YAPI ÇALIŞMASI: Yalakdere- Avcıköy- Akçat bağlantı yolları beton yol ile kaplandı. 8 kilometre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki bağlantı yolları, belediye ekipleri tarafından düzenlendi.

KÖYLERDE BAHÇE YOLLARININ YAPIMI: Çok sınırlı sayıda köyde çalışma yapıldı. Karamürsel’de hala belediyenin iş makinesini görmemiş köyler var.

DEREKÖY VE EREĞLİ İMAR PLANLARININ REVİZYONU: Planların yeniden revize edime çalışmaları devam ediyor.

DEREKÖY-EREĞLİ YAN YOL ÇALIŞMALARI: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Pazarköy, Dereköy ve Ereğli´de yol açma çalışmaları tamamladı.

KÖYLERDE YÖRESEL SATIŞ STANTLARI: Karamürsel’de böyle bir yerin varlığında kimsenin haberi yok.

KIZDERBENT ET VE ET ÜRÜNLERİ SATIŞ REYONLARI: Karamürselli hala eti kasaptan alıyor.

TREKKİNG PARKURLARI: Karamürsel ilçesinde uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurları mevcut.

PONNY CLUB: Adı çok güzel projeyi ne gören oldu, ne de bir daha duyan…

FESTİVALLER: Geleneksel olarak balık festivalleri düzenleniyor. Yeteri daha ne olsun…

Sizlerde bu projeler, Karamürsel Belediyesi veya İsmail Yıldırım ile ilgili tüm görüş ve düşüncelerinizi, tekrar aday olup olması ile ilgili fikirlerinizi yorum kısmına yapabilirsiniz…

Yarın Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz…

12 Eki 2018 - 10:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Taşçı Emre - yazları kısa bir dönem akşamları karamürsel'de ikamet eden biri olarak belediye başkanını çok başarılı bulyorum. akp'nin ilçede en iyi yaptığı işlerden biri İsmail Yıldırım'ı transfer etmesi. battı çıktı bitince ilçenin çehresi değişecek. emekli olduğumda şu ilde yaşayabileceğim iki ilçeden biri. daha yapacağı çok iş var oyumu bu dönem orada kullanacağım adam gibi adam güler yüzünle daha nice yıllara başkan

Beğenme(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 10:03
01

mahmut - değişim şart. yeni bir başkan lazım egosu olmayan çalışkan halkın içinde vizyon sahibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 10:03