Başkan Bulut: Milli İstihdam Seferberliğine hazırız

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  “İstihdam Şûrası”nda başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’nin ikinci fazı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kararlılıkla çalışılacağını vurguladı.

Başkan Bulut değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; “Odamız ve şahsımın da bizzat katılarak yakından takip ettiği “İstihdam Şûrası”nda, “Milli İstihdam Seferberliği”nin ikinci fazının başlatıldığı ifade edilerek bu kapsamda uygulanacak olan yeni istihdam teşvikleri Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştır. İkinci fazda istihdam teşvikleri artırılmış; özellikle imalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama eklenecek her bir çalışanın tüm sigorta primleri ve vergilerinin devlet tarafından karşılanacağı, kadın, genç ve engellilerin daha fazla istihdama katılabilmeleri için istihdam teşviklerinden 18 ay yararlanabilme imkanı sunulacağı ifade edilmiştir.

Bir Senden Bir Benden Teşviki ile 3 ve daha az çalışanla imalat sektöründe faaliyet gösteren ve ustalık belgesi olan işyerlerinin 2018 yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaş grubundaki gençlerin maaş, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren bir ay devlet tarafından ödenecektir. İŞKUR tarafından uygulanmakta olan “İşbaşı Eğitim Programları”nın süresi 2018 yılında, bilişim ve imalat sektörlerindeki mesleklerde 3 aydan 6 aya çıkartılacaktır.

İki yıl süreli “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP)” kapsamında, işveren örgütleriyle işbirliği içerisinde mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını kombine eden bir sistem hayata geçirilecek böylelikle, iş dünyasının nitelikli ara eleman yetiştirme sürecine daha fazla ve aktif katılım imkanı sağlanacaktır. İstihdamda ve eğitimde yer almayanların istihdam edilebilirliklerinin arttırılması ve aktifleştirilmesi için Mesleki Eğitimde “Kupon Yöntemi” pilot olarak uygulamaya geçirilecek, özellikle temininde güçlük çekilen mesleklerde ve nitelikli işgücü gerektiren bilişim sektöründeki mesleklerde gençlerin akredite edilmiş mesleki eğitim sağlayıcılarından kendilerine uygun zaman ve şartlarda esnek şekilde eğitim almaları sağlanacaktır.”

#

25 Ara 2017 - 09:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.