Başiskele’ye termal tesis için onay verilecek mi?

Başiskele Yeniköy’de iki yıldır boşa akan kaynak suyunun çıktığı bölge ile işlgili imar değişikliği teklifi yarın Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, yarın 95 gündem maddesinin görüşülmesi için Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde toplanacak. Gündem maddeleri arasında Başiskele Yeniköy Deresi mevkiinde 930 metre derinlikten çıkan 59 dereceli sıcak kaynak suyunun çıktığı bölgeye yapılacak otelle ilgili imar değişikliği teklifi de yer alıyor. 

 

GEÇMESİ BEKLENİYOR Gündemin 48. sırasında yer alan konuyla ilgili madde şöyle: “İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Başiskele Belediyesi, Yeniköy Mahallesi, G23c çevre düzeni, G23c2-G23c.09a nazım imar planı paftaları, 783, 784 ve 874 nolu parsellerde hazırlanan 1/50000 ölçekli çevre düzeni, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi.” Bu teklifin geçmesi bekleniyor. Ardından Başiskele Belediye Meclisi’ne gidecek madde buradan da geçerse MRC Holding çalışmalara başlayacak.

 

SUYA İNDİRİM İSTENECEK

Öte yandan muhalefet grubu, Kocaeli’de suya indirim yapılması için teklif verecek. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, su faturalarına Ankara’da yüzde 30, Gaziantep’te ise yüzde yaklaşık 27 oranında indirim yapıldığını referans göstererek indirim talebini meclise sunacak.

16 Oca 2019 - 11:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.