Başiskele'den Barış Pınar Harekatı'na destek

Başiskele Belediyesi Barış Pınarı Harekatı'nı ve süreci değerlendirmek için toplandı

Başiskele Belediyesi 18 Ekim Cuma günü saat 15.00’de Barış Pınar Harekatı ve süreç ile ilgili olağanüstü toplantısı gerçekleşti. Toplantıya siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

MECLİS HUZUR HAKLARI ORDUYA BAĞIŞLANDI

Toplantı, başta  M.Kemal Atatürk olmak üzere barış harekatında ki ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mecliste ayrıca tüm şehitler adına Fatiha okundu. Saadet partisi adına söz alan Meclis Üyesi Zeki Karataş gündeme dair dileklerini iletti. Ak Parti grubu adına söz alan Meclis Üyesi Numan Tonga adına gündeme dair dilek ve temennilerini iletmenin ardından meclis huzur haklarının orduya verilmesi teklifinde bulundu ve teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Özlü’nün sunduğu ve tüm meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edilen beyan ise şöyle: “Başiskele Belediyesi meclisi olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin, hükümetimizin, siyasi partilerin ve milletimizin bir ve beraber olduğu bu süreç için toplanmış bulunmaktayız.

'ABD İLE MÜZAKERELERDE İSTEDİĞİMİZİ ALDIK'

Hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere başlayan Barış Pınarı Harekatı'nı sonrası güvenli bölge oluşması için uzlaşmaya varılan sürece destek için olağanüstü meclis toplantısında bir aradayız. 

Türkiye'nin güney sınırını terör koridorundan temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'ya ağır darbe indiren Türkiye, ABD ile müzakerelerde istediğini aldı.

Bu kapsamda Başiskele Belediye meclisi olarak, Barış Pınarı Harekatı'nda ve şu an ki süreçte, ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Sürecin ülkemizin güvenli bölge, hedeflerimizin başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyoruz.

Başiskele Belediye meclisi olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla bu barış harekatının ve sürecin tam destekçisi olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.

18 Eki 2019 - 17:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.