Balıkçılar yeni sezonda yeni yerlerinde satış yapacak

Sahil bölgesinde balıkçılar için yapılan yeni balık satış yeri yeni sezonda hizmet verecek.

Balıkçılar yeni sezonda yeni yerlerinde satış yapacak
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit sahil otoparkı batı girişinde yeni balık satış yeri oluşturuyor. İnşa çalışmaları hızla devam eden yapı tamamlandığında balıkçılar satışlarını artık modern bir ortamda yapacaklar. Balıkçılar Halk Evi’ndeki yerlerini yeni satış yerlerine taşıyacaklar. Balık satış biriminin yeni av sezonunda hizmete girmesi planlanıyor. Sahil Otoparkı balıkçı lokantalarının karşısına yapılan yeni balık satış yeri, geniş ve ferah yapısıyla balık severlerin yeni uğrak yer olacak.

Çelik donatı imalatı devam eden yapı zemin ve asma kat şeklinde planlandı. Yapının taban inşaat alanı 734 metrekare toplam inşaat alanı da 825 metrekare olacak. Yapı içerisinde 7 adet balık satış bölümü yer alacak. Her satış bölümü 70 metrekare alandan oluşacak. Satış yerinde 50 metrekare ölçülerinde engelli wc’nin de bulunacağı tuvalet yer alacak.

Şehir merkezinden gelerek Mimar Sinan Yaya Köprüsü’nün sahil kısmından inen vatandaşlar, yaklaşık 50 metre mesafedeki balık satış yerine kolayca ulaşabilecekler. Bin metrekare alan üzerinde kurulan balık satış alanında taşıyıcı olarak çelik malzeme kullanılıyor. Satış alanı mimari özelliği olarak da farklı bir yapıya sahip olacak.

Satış yerinin otoparkın hemen yanında olması otopark sorununu yaşanmamasını da sağlayacak. Balık almak üzere satış birimine gelecek olan vatandaşlar aracını otoparka bırakarak kısa sürede satış yerine ulaşarak alışverişlerini gerçekleştirecekler.

#

05 Nis 2018 - 11:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.