Balıkçılar sinek avlıyor… ‘İlla kepenk mi kapatalım?’

Barlar sokağından Halkevi sahile taşınan Balık Hali esnafı, aylardır giderilmeyen ulaşım sıkıntılarından şikâyetçi.

İzmit Balık Hali esnafı fiyatların ucuz olduğunu ancak ulaşım sıkıntısı olduğu için vatandaşın gelemediğini bu yüzden de halin boş olduğunu ve satış yapamadıklarını ifade etti. Ulaşım sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulunan hal esnafı; “Pazar bomboş durumda, halkın gelememesi bizi zor duruma sokuyor.  Yukarıdakiler kendisinden başkasını düşünmüyor. Bu ulaşım sorununa bir önlem alınması için kepenk mi kapatalım? Balık satmıyoruz artık mı diyelim? Burası hareketlensin diye balık pişirip satmaya da başladık ama halk gelmiyor çarşı uzak diye. “

‘BARLAR SOKAĞINDAKİ PAZARI ŞARAPÇILARA OTOPARK YAPTILAR’

Eski yerleri olan Barlar Sokağı’nda daha iyi satış yaptıklarını ve pazarın daha canlı olduğunu belirten esnaf; “Bir minibüs istedik ulaşım sağlasın diye kimse bize geri dönüş yapmıyor. Bir tane köprü yapsalar buraya iş hallolacak. Barlar sokağındaki pazarı şarapçılara otopark yaptılar bizi buraya attılar. 

‘TAHİR BÜYÜKAKIN BİZE SÖZ VERMİŞTİ’

Tahir Büyükakın bize söz vermişti; ‘Ben başkan olursam balık pazarına giden bir üst geçit yapacağım’ demişti ama hala bir icraat yok. 100 metre ileriye bir durak eklediler ama işe yaramıyor. Orada inene yine uzak.  Halin önüne de bir durak eklemeliler.

‘ARACIMIZ OLMASA BURAYA GELMEZDİK’

Alışveriş yapmak için Balık Pazarı’na gelen vatandaşlar da ulaşım sorunun olduğunu dile getirdi. Özellikle aracı olmayanın pazara gelmeyeceğini belirten vatandaşlar; “Balık pazarı çok uzak, kolay ulaşım sağlanamıyor. Aracı olan için gelmesi kolay ancak yürüyerek gelecek bir insan için gelmek zor. Açıkçası bizim de aracımız olmasa buraya gelmezdik. Ulaşımın kolaylaştırılması gerekiyor. Buraya bir köprü yapabilirler. Eski yeri şehir merkezinde olduğu için ulaşım daha rahat oluyordu. Bana soracak olursanız ulaşım sorununun giderilmesi gerekiyor.

Halde balık fiyatları ise şu şekilde;

Sardalya 15TL 

İspari 15TL

İstavrit 25TL

Hamsi 20TL

Çinekop 35TL

Karides 50TL

Mezgit 20TL

Çupra 15TL

Karides 30TL 

Mirmir 35TL 

Barbun 60TL 

Levrek 15TL 

Lüfer 40TL 

Palamut 50TL 

Tekir 25TL 

Dil balığı 40TL 

Somon 70TL 

Zargana 35TL 

13 Kas 2019 - 16:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.