Bakanlara ömür boyu millet bakacak!

AK Parti milletvekilleri, Meclis’e yeni bir torba yasa teklifi getirdi. Teklifin, maddeleri arasına, “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de var. Yasa çıkarsa, bakanlar sağlık giderleri için tek kuruş ödemeyecek. Bakanların eşleri, çocukları, anne ve babaları da bu haktan ömür boyu yararlanacak.

AK Parti milletvekillerinin TBMM'ye verdiği 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifinde, ‘Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti' maddesi de yer alıyor. Torba teklifin 47'nci maddesine göre; Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek. Sözcü'de yer alan habere göre, bu isimler hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak.

HASTANE SAHİBİ BAKAN

Halen 16 kişilik kabinenin 4'ü milletvekilleri arasından, 1'i Genelkurmay Başkanlığından, 11'i de dışarıdan atamayla bakan oldu. Yeni sağlık sisteminden yararlanacaklar arasında en dikkat çekici isim ise 9 hastanesi bulunan Medipol Hastaneleri'nin kurucusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Koca ve ailesinin tüm sağlık harcamaları da hayatları boyunca Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek.

EYT'LİYE SAĞLIK HİZMETİ YOK

Emeklilikte yaşa takılanlar, emekli aylığı alamadıkları gibi yıllarca prim ödedikleri halde bir işte çalışmadıkları sürece sağlık hizmetlerinden de yararlandırılmıyor. Çalışmadan emekli olacağı günü bekleyen EYT'lilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmesi için öncelikle gelir testini yaptırması gerekiyor. EYT'liler gelir testi sonucunda eğer hane halkı ortalama geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az ise Yeşil Kartlı olarak prim ödemeden sağlıktan yararlanıyor. Asgari ücretin 3'te 1'inden çok ise 76 lira 75 kuruş aylık prim ödemediği sürece sağlık haklarından yararlandırılmıyor.

21 Kas 2019 - 08:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.