Ayşe Gökalp emekli oldu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp için emeklilik töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp'in fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisinin de yapıldığı törene Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, YÖK Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk'ün yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

"Hastaların kalbine dokunan hekimler olmalıyız"

Her emekliliğin erken olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Emeklilik törenleri duygu yoğunluğunun oldukça yüksek olduğu törenlerdir. Hekimlik zor bir meslek. Yaşamın her döneminde hekimler bazen doktor, bazen abla, bazen ağabey olur. Hastaları tedavi ederken hekimlik kimliğinin dışına çıkıp onları anlamaya, onların kalbine dokunmaya çalışmalıyız. Ayşe Hocamız bu anlamda hem çalışma arkadaşlarının hem de hastalarının gönlünde yer etmeyi başarmıştır. Bundan sonraki süreçte Ayşe Hocamıza sağlıklı bir ömür diliyorum" açıklamasında bulundu. "Ayşe Hocamız ile çalıştığım için kalbim sevgiyle dolu" dedi

YÖK Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, "Kamudaki kadın çalışanlar nerede ve neler yapıyor diye öğrencilerimize hep anlatmaya çalışırız. Ayşe Hocamız onların en güzel örneklerinden bir tanesidir. Ayşe Hoca ile çalıştığım için kalbim sevgi ve gururla dolu. Kendisi akademik bir kadın olduğu için akademiden ayrılacağını hiç düşünmüyorum ve onun mutlu bir ömür yaşamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"41 buçuk yıllık meslek hayatımı dolu dolu yaşadım"

Kendi emeklilik töreninde duygusal anlar yaşayan Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, "41 buçuk yıllık meslek yaşantımda geriye dönüp baktığım zaman hastalarım, akademik çalışmalarım, idari görevlerim ve ailemle dolu dolu yaşadığımı görüyorum. Bu günlere sağlıkla gelebildiğim için şükrediyorum. Bu hayatta iki tane ilkem oldu. Bunlardan bir tanesi iyi ve adil bir insan olmaktı. Diğeri ise insanlara sevgiyle yaklaşmaktı. Mesleğimi yaparken ne olursa olsun karşımdakine insan olduğu için hep değer verdim ve iyi hekimler yetiştirmek için çalıştım. Evladım gibi gördüğüm bu kuruma veda ettiğim için biraz buruğum. Sizlere bu özel günde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim" dedi.

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper ve Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp'in sevdikleri, çalışma arkadaşları ile ailesi duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Tören Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Prof. Dr. Zafer Utkan, Prof. Dr. Zafer Cantürk ile akademik ve idari personelin, Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp'e çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

#

26 Eki 2017 - 11:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.