Aygün pazarcıları, provokatörlükle suçladı!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, belediye binası önünde eylem yapan pazarcıları provokatörlükle suçladı

Geçtiğimiz hafta, Derince’de tezgah açan pazarcılar, eski pazar yerinde tezgah açılmasına izin verilmeyince Belediye binasına yürümüştü. Belediye önünde toplanan pazarcılara ise polis müdahale etmişti. Konuyla ilgili Derince Belediyesi bir açıklama yapmış, pazarcıların 2 ay daha eski pazar yerinde tezgah açılmasına izin verileceğini ve pazarcılarla görüşmelerin devam edeceğini ifade etmişti.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise bugün pazarcıları provokatörlükle suçladı, konuyla ilgili açıklama yapana Aygün, “Biz görece geldiğimiz zaman buranın pazar yeri olduğunu biliyorduk. Arkadaşlarla konuştuk. Yanındaki bina yıkılmazsa geçemeyiz dediler. Bedeli karşılığında yıkma kararı aldık. Tamam dediler sonra gelip güney cephesindeki evleri de yıkalım dediler. Hadi dedi 3 tanesini yıkalım. Tamam dediler sonra gelip hayır dediler. Ben de kendileri ile toplantılar yaptık. Meclis kararı aldık. 15 Eylül’e kadar süre verdik. O gün geldiğinde gördük. Sorun çözmek isteyenler ve provokatörler belli oldu.

Pazarcılar belediye binasına geldiler. Yaklaşık 30 kişi yukarı çıktı. Yine konuştuk. Bir arkadaş öneri verdi. Pazar alanı yanındaki sokağı da kabul edelim dedi. 30 kişi onayladı. 1 arkadaş başka şeyler söyleyerek dayatmaya çalıştı. Tartışalım konuşalım dedim. ‘Yok burada çözüm” diyerek aşağıya indi. Aşağıyı karıştırdı, polise tekme attı. Bunu görenler var. Polise tekme atarsan tabi müdahale eder. Bu arkadaşları çağıracağız. Bu saatten sonra provokatörlük yapanlara taviz vermemeliyiz” dedi

24 Eyl 2019 - 11:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.