At eti çıktı ama olsun, “örnek işyeri belgesi” var!

Ürünlerinde at eti çıkan, sucukları ise dereden toplanan Sanat Et adlı işletmeye meğer Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “örnek işyeri belgesi” vermiş.

Kartepe’de bulunana, Nevzat Sanat’ın sahibi olduğu Sanat Et adlı işletme yine gündemde. Geçtiğimiz hafta işyerinde yapılan demetimler sırasında vatandaşlara satılan ürünlerinde at eti çıkmıştı. İşletmenin sahibi olayı doğrulamış, miktarın söylenenden az olduğunu, tüm suçun ise et aldıkları yer olduğu söyleyerek kendini kalmaya çalışmıştı.

Bununla yetinmeyen Nevzat Satan, bazı yerel gazetelere para karşılığı ilanlar vermiş, bizim gazetelerimizde hiç sesi çıkmadan o ilanları yayınlamıştı.

Dün ise şok bir gelişme daha yaşandı. “Sanat Et” etiketli yüzlerce sucuk Kartepe’de bir dereye atılmış halde bulundu. Bu sucukların yine at eti içerdiği ve olası bir denetimden kaçırmak için bölgeye atıldığı iddia ediliyor. Bu sucuklardan alınan numuneler ise inceleniyor. Eğer yine ürünlerde at eti çıkarsa firma büyük bir ceza ile karşı karşıya kalacak.

Durum böyleyken Kartepe Belediyesi’nin ise bu işletmeye “örnek işyeri belgesi” verdiği ortaya çıktı. Hatta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez bizzat giderek işletmeye “örnek işyeri belgesi” vermiş.

Bakın Üzülmez o belgeyi verirken ne diyor; “İşine, müşterisine ve mesleğine saygılı olan insanlar bunun bereketinden ve nimetinden her zaman faydalanır. Bunun olması içinde insanın yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışması lazım. Özellikle de hijyen kurallarına uygun, temiz ortamda hizmet vermesi gerekir. Sanat Eti bu anlamda gösterdiği gayretler ve sergilediği faaliyetlerden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum”.

Kartepe Belediyesi neyi denetledi de acaba bu belgeyi o işletmeye verdi? Ya da gerçekten hiç denetlendi mi?

19 Mar 2018 - 10:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

05

vatandaş - Bakıyorumda yerel gazetelerimizden sadece kocaeli koz gazetesi bu habere yer vermiş. Nerede özgür kocaeli - kırmızı kocaeli vs. sayın gazete yetkilileri bu şehrin insanlarına olan borcunuzu ödeyin. Yazın bu haberleri, insanların sağlığıyla oynayanlardan korkmayın.

Beğen(13)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:22
04

izmitli - ne olacak bu akp teşkilatının hali hep usulsüzlük hep yolsuzluk hep yobazlık hep bağnazlık hep diktatörlük.

Beğen(6)

Beğenme(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:22
03

nasıl bi toplumuz ya - nasıl bi toplumuz ya 1 nolu müşterisiyim yemişim ati eşeyi ölü tavukları ölü hayvanları tepki göstermiyorum gidip başına yıkmıyorum iş yerini beni resmen soymuş

sayın başkan lütfen insanları yanıltmayın verdiğiniz örnek işletme ödülünü geri alın millete at it ne bulduysa yediren adamı ödüllendirmekten vaz gecin artık

Beğen(4)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:22
02

1 nolu müşterisi - utanmadan birde tel edip gelin destek verin diyor bana terbiyesiz iftiraymış komploymuş 2 ton sucuğu adam atacak dereye komplo yapsın diye ne yüzsüz bi adamsın bir elemanı bana söylemişti zamanında ölü inek alıp satıyor diye inanmamıştım demek doğruymuş şerefsiz verdiğim paralar haram olsun

Beğen(4)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:22