At eti çıkan işletmenin sahibinin bir yalanı daha ortaya çıktı!

Ürünlerinde at eti çıkan, sucukları ise derede bulunan Sanat Et adlı işletmenin sahibi Nevzat Sanat’ın yaptığı açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı.

Kartepe’de faaliyet gösteren Nevzat Sanat’ın sahibi olduğu Sanat Et adlı işletmede yapılan denetimlerde, satılan ürünlerde at eti çıkmıştı. Bunun ardından ise “Sanat Et” etiketli yüzlerce kangal sucuk Serindere’de bulunmuştu.

Yaşanan bu olayların ardından Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün talebi sonrası Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Sanat Et adlı işletme hakkında soruşturma başlattı.

İşletmede satılan ürünlerde at etini çıktığı haberini gazetemizde yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Nevzat Sanat, “Tarım İl Müdürlüğü tarafından rutin denetimlerde elde edilen raporlarda, ürünlerimizde hiçbir yabancı katkı maddesi olmadığı tespit edilmiştir ancak yakın bir zamanda müşterisi olduğumuz Sakarya’da faaliyet gösteren sucuk üretim merkezinde firmamıza 730 gr at eti satıldığı tespit edilmiştir. At eti TR 540034 üretim izinli, TUSEM ete ait çıkmıştır” demişti.

Nevzat Sanat’ın yaptığı açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Nevzat Sanat’ın suçladığı firma olan Tusem Et ve Et ürünleri adlı firmadan yapılan açıklamada, 2018 yılı içinde Sanat Et adı işletmeye hiçbir şekilde et üretimini yapılmadığı ve hiçbir şekilde fatura kesilmediği belirtildi. Adlı geçen firma ile 2018 yılı içinde hiçbir şekilde ticari bir ilişkinin olmadığı belirtilen açıklamada, yasal yollar başvurulacağı ifade edildi.

 

20 Mar 2018 - 14:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

06

Kaymakamada Soruşturma.. - Aynen kaymakama soruşturma açılsın, marketleri denetlemiyor. Kukla gibi oturuyorlar..

Beğen(4)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42
05

Murat akben - Ne olacak meydan boş buda geçer herkes in arkasında nasılsa bir dayısı var

Beğen(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42
04

alm - bu isebakan kurumlar ne iş yapar ,tarım bakanlıgı bu ve buna benzer saglikla oynayan kurumlara gecmı ulasıyor

Beğen(3)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42
03

Ömer - Borekcilerin imalat hanesinde bir göz atarsalar at eti hiç bir şey. ??

Beğen(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42
02

Aslan Uyandırırpençe - Yazık la adama,demek domuz eti satanların bu millet kafasını koparacak.Alooooo millet bırakın yüksek irtifada atmayı,savcılığa gitsem bşr Allah’ın kulu şikayetçi bile olmamıştır,o yüzden bürokrasiden korksa dereye dökermi,devletin soğuk be acımasız yüzünü görmeyenler,üç kuruşluk siyasi kepazelerin arkasına sığınanlar iyi bilmelilerdirki devletin şamarını ne zaman nerde yiyeceğin belli olmaz milletin sağlığıyla,şerefiyle oynuyorsan.

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42
01

kaymakama soruşturmaya cevap - Valla bundan açılırsa,Derincedekine ne olur ben bilemedim,aylardır BHC adlı zehir ulusal medyaya bile konu olduda kaymakamdan tık yok,Allah herkese hakettiğini versin,ortaçağda yaşasaydık o sucukları yedirirlerdi malum kişiye,Derincedeki kafaya düveli yemiş tahtaları kırık meczup gibi gezerdi artıkın!

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:42