Asgari ücrete yapılan zam böyle yok oldu!

Asgari ücrete yapılan zammı 'oldukça iyi' diye savunan AKP, Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırından habersiz. Yoksulluk sınırı son bir ayda 24 TL, geçen yılın Ocak ayına göre ise 444 TL arttı.

Asgari ücrete yapılan zam böyle yok oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından açıklanan verilere göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.615,49 TL. Yani yeni yılla birlikte emekçilerin maaşına yapılan komik zam, neredeyse tüm ihtiyaç kalemlerine gelen zamlarla birlikte erimiş oldu.

TÜRK-İŞ araştırmasının 2018 Ocak ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.615,49 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5.262,18 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.998,88 TL olarak gerçekleşti.

TÜRK-İŞ hesaplamasına göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı geçen aya göre 7 TL, geçen yıla göre 136 TL artış gösterdi. Yoksulluk sınırı tutarı ise son bir ayda 24 TL, geçen yılın Ocak ayına göre ise 444 TL arttı.

#

25 Oca 2018 - 13:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.