Anlaşma tamam, dev marka Kocaeli’de üretilecek!

Volkswagen’in hafif ticari modeli Transporter’ın Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilmesinin önünü açacak dev işbirliği gerçekleşti. Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ve ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motors küresel alanda ittifak yapacaklarını resmen açıkladı.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ve ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motors küresel alanda yapacakları işbirliğini resmen duyurdu. Elektrikli ve otomatik sürüş teknolojisinin ortak geliştirerek büyütmeyi planlayan iki şirket Detroit otomobil fuarında bir mutabakat zaptı imzaladı.

Milyarlarca dolar tasarrufunda önünü açacak küresel işbirliğine ilişkin konuşan Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess ve Ford CEO'su Jim Hackett, şirketlerin 2022 gibi erken bir tarihte başlayarak küresel pazarlar için ticari araçlar ve orta ölçekli pikaplar geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi.

Ford ve Volkswagen, Ford Transit ailesi ve Ranger'ın yanı sıra Volkswagen Transporter, Caddy ve Amarok gibi popüler modeller ile dünya genelinde güçlü ticari minibüs ve pikap hacmine sahip.

Şirketlerin 2018’deki toplu hafif ticari araç hacimleri dünya çapında yaklaşık 1.2 milyon adede ulaştı ve bu, endüstrinin üretim ölçekleri olarak en yüksek işbirliğini temsil ediyor.

İttifak aracılığıyla Ford, 2022 gibi erken bir zamanda piyasaya çıkması beklenen her iki şirket için de orta büyüklükte pikaplar yapacak ve inşa edecek. Ford her iki taraf için de Avrupalı müşteriler için daha büyük ticari vanlar üretmeyi ve inşa etmeyi hedefliyor.

Alman otomobil devi Volkswagen'in Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı Transporter'ı Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretmek istediği belirtilmiş gözler bugün gerçekleşen işbirliğine çevrilmişti. Bugün atılan imzalarla Transporter'ı Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretilmesinin de önü açılmış oldu.

16 Oca 2019 - 09:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.