Anaokulu öğrencilerine gelinlik giydirip Kuran okuttular

Gün geçmiyor ki ülkemizde hayret verici bir şey yaşanmasın

Yıllardır hükümetler ve sivil toplum kuruluşları çocuk gelinler olmasın, kız çocukları okusun diye çalışma yaparken bazı eğitim kurumlarında yaşananlar hayret veriyor. Bunlardan biri de Beyaz Zambak Eğitim Kurumları’nda yaşandı. Plajyolu, Yenişehir ve Gündoğdu’da bulunan şubeleriyle anaokulu ve kreş düzeyinde eğitim veren okul, geçtiğimiz günlerde yılsonu etkinliği düzenlemiş. Etkinlikte kız çocuklarına gelinlik giydirdikleri gibi duvak bile takmışlar.

ÇOCUK GELİNLERE NE DİYECEKLER? Okulun diğer bir tezat davranışı da Kuran-Kerim okutulması. Çocukların dinini öğrenmesi, dua okuması elbette yanlış değil ama dini öğretilerin nasıl yapıldığı önemli. Abdestli ve başı kapalı okunması gerekirken kız çocuklarının duvaklı gelinlikle Kuran-ı Kerim okuması bazı velilerin de tepkisine neden olmuş. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz ay ilimizde düzenlenen bir fuarda da okul öğrencilerinin çocuk gelinlere tepki vermek amacıyla gelinlik giymesi eğitim sendikaları tarafından eleştirilmişti. Bu kez yılsonu gösterinde görülen bu manzaraya eğitimciler ve Milli Eğitim Müdürlüğü ne diyecek merakla bekliyoruz.

#

14 Haz 2017 - 20:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.