Aman dikkat! Buna benzer bir paylaşım başınızı büyük belaya sokabilir…

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, sosyal medyada uyuşturucuyu işaret eden simgelerin kullanılması ve kıyafet üzerine ‘esrar’ rozeti takılmasının suç olduğunu belirterek, “Tespit edilirse en az beş yıllar yargılanırsınız” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, uyuşturucuyla mücadele için ihbar mekanizmasını canlandırmak amacında olduklarını söyledi. Seydioğulları şöyle devam etti: “1932’ten beri uygulanan kanun var. Bu kanundan beri yakalanan madde miktarı üzerinden ikramiye verilir. Sokaklardaki mücadeleyi aktif hale getirebilmek için motivasyonu sokak suçlarında da uygulanacak sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İkramiye ya miktardan ya da uyuşturucu ticareti suçundan açılan dava dosyası başına ödenecek. Sokakta mücadele eden narkotimler, yunus ekipleri, trafik polislerini motive etmeye yönelik olarak bu sistemi getirmeye çalışıyoruz. Sokak satıcılarının bağlı olduğu suç örgütleri var, bunlara dönük ihbar mekanizmasını canlandırabilmek amacındayız. Burada yakalanan madde miktarı önemli olmayacak.”

Uyuşturucu ticaretinde terör örgütlerinin rölü olduğunu belirten narkotik daire başkanı, “Örgütlerine finans sağlamak için uyuşturucu ticareti yapanlarla anlaşmalar yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

Seydioğulları ayrıca, sosyal medya hesaplarından uyuşturucu maddeleri çağrıştırıcı maddeleri paylaşanlar hakkında inceleme başlatılacağını da belirtti: “Sosyal medya hesaplarında uyuşturucuyu işaret eden simgelerin kullanılması, fotoğrafların paylaşılması suç, tespiti halinde en az beş yılla yargılanırsınız. Bu sadece yayın yoluyla değil, giyim kuşamda da geçerli, esrar rozeti takarsanız hakkınızda işlem başlatılır.”

#

22 May 2018 - 12:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Çok şükür benim bitkim KAKTÜS olduğundan ve radyosyandan koruduğu için bu tip etkilere maruz kalmam her ne kadar Başiskele kaymakamı kabul etmese de kaktüsümü:)

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 12:29