Ali Haydar Bulut ne yapmış biz bulamadık!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un geride kalan 4 yılına baktığımıza koca bir hiçten başka bir şey yok.

Ali Haydar Bulut, 1 dönem görev verilmedikten sonarda 2014 yılında yeniden Derince Belediye Başkanı seçilmişti. Bulut’un geride kalan 4 yılına baktıklarımızda aslına doğru hiçbir şey vaat etmemesine rağmen, vaat ettiklerini de yapamadığı veya Büyükşehir Belediyesi’ne havale ettiği görüldü.

İlçede özellikle çok ciddi bir altyapı problemi olduğu, bazı mahallere çeşitli belediye hizmetleri giderken bazı mahallerinde tam bir mağduriyet bölgesi olduğu yönünde yoğun eleştiriler var.

Geçtiğimiz yıl bir araştırma şirketini yaptığı çalışmada Türkiye’nin en kötü belediyesi çıkan Derince’nin Belediye Başkanı bu unvanın hakkı vermek için çabalıyor sanki.

İşte Ali Haydar Bulut’un vaatleri ve yapabildikleri.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Derince’de kentsel dönüşüm başladı. Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiinde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

OTOYOL BAĞLANTI PROJESİ: Proje ile ilgili planlar devam ediyor. Ortada ise sorun çok fazla. Projeyi Derince Belediyesi değil Büyükşehir Belediyesi yapacak.

ASKERİ HASTANE KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ: Yapılması planlanan projenin arazisi TOKİ’de olduğundan dolayı henüz hayata geçirilemedi. Yine Büyükşehir yapacak

BEŞ YILDIZLI OTEL VE AQUAPARK PROJESİ: Önce Aziz Alemdar vaat etmişti olmadı. Daha sonra Ali Haydar Bulut vaat etti yerinde Yelken Kafe yapıldı.

KAPALI PAZAR YERLERİ: Yenikent Mahallesi Mimar Sinan Camii’nin karşısındaki alana inşa edilen Kapalı Pazar projesinde çalışmalar sürüyor. İlçede başka yapılan kapalı pazar alanı yok

AÇIK VE KAPALI YÜZME HAVUZLARI: Yavuz Sultan Mahallesi’nde hizmet veren Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 25 metre uzunluğunda, 7 kulvarlı olarak inşa edildi.

20 METRELİK ALTERNATİF ÇEVRE YOLU: Derince, İzmit ve Körfez ilçelerini kuzeyden direkt olarak birbirine bağlayan 20 metrelik alternatif yol projesi, 2. viyadüğün inşası ile birlikte tamamlandı. Bu projede Derince Belediyesi’nin değil Büyükşehir Belediyesi’ne ait.

VİYADÜK PROJELERİ: Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerini birbirine bağlayan Cımbızdere Viyadüğü, 2016 yılında tamamlanarak kullanıma açıldı. Bunu da Büyükşehir yaptı

KONGRE MERKEZİ VE ÇOK AMAÇLI SALON: 1071 Anadolu Kongre Merkezi adı verilen merkezin inşaatı devam ediyor.

SPOR SALONLARI: Çok amaçlı spor merkezi Yenikent Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: Hala hayata geçirilmeyi bekliyor.

YAŞLI VE ENGELLİ BAKIM EVLERİ: Halihazırda böyle bir tesis yok.

MAHALLE VE KÖY KONAKLARI: Derince Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan İbni Sina Mahalle Konağı hizmete girdi. Başka yapılan bir konak daha yok.

DERİNCE KÖYLERİ BAĞLANTI YOLLARI: Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu proje yapılmaya devam ediyor.

YAYA ÜST GEÇİTLERİ: D-100 Karayolu’nun Derince 44 Evler kesiminde yer alan ve bir süredir yapımı devam eden yaya üst geçidi çalışması tamamlandı.

ALT YAPI PROJELERİ: Derincelilerin en fazla şikayet ettiği konu ilçedeki alt yapı. Hala çok ciddi eksikliler ve sorunlar var. İlçedeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının acilen yenilenmedi gerekiyor.

HOBİ BAHÇELERİ: Henüz Derince’de böyle bir bahçe görülmedi.

DÜMBÜLDEK SUYU SAĞLIKLI YAŞAM ALANI: Ali Haydar Bulut vaat etti Büyükşehir Belediyesi yaptı

BEŞ DİVANLI RIZA BEY KONAĞI RESTORASYONU:Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Sizlerde bu projeler, Derince Belediyesi veya Ali Haydar Bulut ile ilgili tüm görüş ve düşüncelerinizi, tekrar aday olup olması ile ilgili fikirlerinizi yorum kısmına yapabilirsiniz…

Yarın Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş…

10 Eki 2018 - 10:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

derinceli - sayın başkan bir zahmet cavdar caddesi ve yenikentde yürüsün ne oldugunu anlar. arabadan inmeden herşey güllük gülastınlık alt yapıyı bile eline yüzüne bulaştırdı.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 10:00
01

derince esnaf - iki dönemdir yeter derince güzel yönetilmiyor bu başkandan bir halt olmaz yaptık yaptık diyor gitsin başiskelye baksın kim ne yapıyor görsün aday olursa oy yoook

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 10:00