AK Parti’den bir iddia daha… “Kongreden 5 gün sonra kadro açıldı”

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Fatih Özcan, CHP’li Çayırova Meclis Üyesi Halis Koç’un kızının işe alınmasıyla ilgili İzmit Belediyesinden yapılan açıklamanın inandırıcı olmadığını belirtip, bu kadronun CHP İl Kongresinden sadece 5 gün sonra açılmasının şüpheleri daha da güçlendirdiğini belirtti.

AK Parti’den bir iddia daha… “Kongreden 5 gün sonra kadro açıldı”
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi’nde son dönemde gerçekleşen işe alımlarla ilgili pek çok haberin basına yansıdığını, ortada çok ciddi iddialar bulunduğunu ifade eden AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Fatih Özan, şunları söyledi: “Baba-kız işe alındı deniyor. Karı-koca aynı birimde iş başı yaptığı söyleniyor. Siyasilerin yakınlarından, eş, dost, akrabaya birçok iddia söz konusu. Bunlara doğru dürüst açıklama gelmemesi aslında hepsinin doğru olduğunun göstergesi. Ancak kamuoyunu aydınlatmak adına ve aynı zamanda şeffaf belediyecilik sözünün tutulması için daha önce Grup Başkanvekilimiz ve Meclis Üyesi arkadaşlarımız çok net bir soru sordu.

“MECLİS ÜYELERİ BİLE İSTEDİĞİ BELGELERE ULAŞAMIYOR”

Göreve başladığınızda işten attığınız onlarca çalışan gibi bir yılda kimleri göreve aldığınızı isim isim açıklayın çağrısı yapıldı. Bunun yerine sınavları nasıl yaptıklarını anlatıyorlar. İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, daha çok şeffaf olacağız diyordu ama artık meclis üyeleri bile istediği belgelere ulaşamıyor. Bırakın işe alınanların isimlerini, yılbaşında işten attıkları çalışanlar hakkında iddia ettikleri müfettiş raporları bile denetleme kurulundaki arkadaşlarımıza talep ettikleri halde verilmedi. Ne işten atılanlar hakkındaki bu raporlar açıklanıyor, ne de işe alınanların kim olduğu söyleniyor. Tutarlı bir yönetim anlayışı sergilenmediği gibi, verilen sözler de tutulmuyor”.

SEÇİMDEN 5 GÜN SONRA KADRO AÇTINIZ

Özcan, diğer taraftan CHP’li Çayırova Meclis Üyesi Halis Koç’un Ziraat Mühendisi kızının işe alınmasıyla ilgili ayrıntılara da dikkat çekti: “Ortada çok ciddi bir iddia var. İşin aslına bakarsanız, konunun bu tarafını bizden çok CHP’deki sağduyulu arkadaşlar da merak ediyor. CHP İl Başkanlığı seçiminde oy karşılığı Çayırova Meclis Üyesinin kızını işe aldığınız söyleniyor. Açıkçası kongreden sonra kadroyu açmanız bu iddiaları doğrular nitelikte. CHP İl Başkanlığı seçimi 1 Mart’ta yapıldı. Siz 5 gün sonra Ziraat Mühendisi kadrosu açarak sınav yapacağınızı duyurdunuz. Daha önce tesisatçı bile alırken İzmit’te ikamet etme şartı koydunuz. Sosyal Hizmet Uzmanı alırken en az 5 yıl İzmit’te ikamet etme şartı aradınız. Ziraat Mühendisi kadrosunda bu şartları kaldırmış olmanız da adrese teslim bir kadro açıldığı iddiasını destekliyor. Neresinden bakarsanız bakın çok ciddi şüpheler var. Bunların açıklığa kavuşması için bir kez daha çağrıda bulunarak SGK dökümüyle birlikte bir yılda kaç kişi aldığınızı, işten atarken yaptığınız gibi isim isim açıklamanızı bekliyoruz”.

#

29 May 2020 - 11:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

İzmitli - Bunu ak partili birinin çıkıp söylemesi traji komik bakanlariniz sülalesini doldurdu ise sesiniz çıkmıyor CHP'li biri bir yakınını alınca gazetelere kosuyorsunuz .komiksiniz

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 11:29