AK Parti’den beklenen çağrı geldi: Kartepe’ye el atmak şart!

Sorunların ve şikayetlerin bir türlü son bulmadığı Kartepe Kayak Merkezi ve otel için AK Partili Talha Kös’ten önemli bir çağrı geldi

Gündeme şikayetlerle konu olan Kartepe’nin merkezi, AK Partili Talha Kös’ün de markajına girdi. Sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulunan Kös, Kartepe’ye el atılması gerektiğini söyledi. Kös, mesajında şunlara yer verdi: “Allah'ın lütfu olan Kartepemiz yatırımlara açılmalı ve mevcut fırsatçı işletmecinin elinden kurtulmalıdır. Kartepe'ye devamlı yatırım götüren bir devlet var ama ortada bir tane otel. Kartepe dağ olarak da, ilçe olarak da Kocaeli’nin ve Türkiye’nin bir değeri.

TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Kayak tesislerinin olduğu bölgeyi düşünün; Hektarlarca alan, Türkiye’de en fazla kar kalınlığına sahip bir bölge ve burası tek bir işletmecinin insafına terk edilmiş. Müşteri çok olursa fiyatlar uçar, Devlet’in arazisine girişte vatandaştan para alınır, rekabet yok ve dahası. Benim iddiam şudur ki; Kartepe’de işletmeciyle yapılan sözleşme de bir sakatlık var. Ayrıca Rekabet Kurumu’nun tekrar gözden geçirmesi gereken bir sözleşme var ortada. Bu alana Devlet her türlü yatırımı götürdü.

SÜREKLİ HİZMET GİDİYOR

Kocaeli eski Valisi Erdal Ata zamanında buraya İl Özel İdaresi tarafından kilometrelerce beton yol yapıldı, kalan kısmını Kocaeli Büyükşehir tamamladı. Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi buradaki bir tane tesis için zirveye doğalgaz ulaştırdı. Hepsi iyi güzel, ama sonuç olarak henüz marka olamamış, ulaşım açısından en stratejik noktada olan Kartepe’de tekelcilik üzerine kurulu bir işletme anlayışı. Bence şu haliyle buraya teleferik yapmanın da pek bir anlamı yok. Kartepe’ye devamlı yatırım götüren bir Devlet var, ama ortada 1 tane otel.

FAZLA OTEL İNŞA EDİLEBİLİR

Sözün özü Kartepe’mizin tek bir işletmenin insafına terk edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu alan, daha pek çok yatırıma cevap verebilecek niteliktedir ve bu alana çok daha fazla otel inşa edilebilir. Daha pek çok pist açılabilir. Bu oteller sadece kış turizmi açısından değil kongre turizmine cevap verecek nitelikte olabilir. Bu da istihdam demek, gençlerimize iş demek, bölgeye ekonomik katma değer demek.

KİMSENİN GARİBİNE GİTMİYOR MU?

Kartepe’yi yeni yatırımlara ve yatırımcılara açmak gerekir. Koca dağda bir tane otel olması bu kentte kimsenin garibine gitmiyor mu? Mesela siz bu bölgede yetişmiş genç sporcuların olduğunu göremezsiniz. Elimizde Kartepe gibi bir imkân var ama kış sporlarında yetişmiş bir tane sporcumuz yok. Niye; Çünkü ne buradaki işletmecinin böyle bir derdi yok. Ben başta Büyükşehir Belediyesi ve KOTO olmak üzere Kocaeli’de tüm, kurumları ve STK’ ları, Kartepe ile ilgili harekete geçmeye davet ediyorum.

BİR KİŞİNİN İNSAFINA BIRAKILMAZ

Bu alanda tıpkı Kartalkaya’da, Uludağ’da olduğu gibi çok daha fazla otel ve pist yapılabilir. Ayrıca bir pist projesi de sporcu yetiştirmek üzere İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Büyükşehir ya da Kartepe Belediyesi tarafından hayata geçirilmeli ki; Bölgeden genç sporcularımız yetişsin. Sözün özü, Kartepe bu kentin bir özvarlığı ve Allah’ın bu kente bir lütfudur. Bu alanı bir kişinin insafına bırakmak vebaldir. İşte bu yüzden, Kartepe’ye el atmak şart.”

20 Oca 2019 - 13:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.