AK Parti Kandıra’da aday bolluğu yaşanacak

Kentimizin turizme açılan ilçelerinden biri olan Kandıra’da seçim hazırlıkları hızlı başladı. Son iki dönemdir ilçe talihsiz yöneticilerin kurbanı oldu. Cengiz Kan ile başlayan yönetimsizlik anlayışı Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ile devam etti

AK Parti dün kongresini tamamladı. Ankara’da erken seçim rüzgârları esmeye başladı. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya kongrenin ardından her ne kadar ‘erken yerel seçim zor’ açıklaması yapsa da kulislerde erken yerel seçim beklentisi öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadın kollarının kongresinde açıklama yapmış, yerel seçim çalışmasına start veriyorum ifadesini kullanmıştı. Büyük kongrenin bitmesiyle birlikte Eylül ayında kulislerin hareketlenmesi bekleniyor. Kocaeli’nde de hareketlilik başladı, belediye başkan aday adayı olacak isimler şimdiden kulislere başladı bile. AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy gazetemize yaptığı özel açıklamada, ‘’Genel Merkez seçim takvimi ve başvuru tarihini açıklamadan aday adayım diyenler hanesine eksi puan yazdırıyor’’ değerlendirmesinde bulunmuştu. İlimizin turizme açılan kapısı olan Kandıra’da da iktidarın seçim çalışması tüm hızıyla sürüyor. İlçe’de aday adayı olacağını açıklayan ilk isim Ayhan Yalçın. İstanbul ilinde özel firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Yalçın, Kandıra Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

KANDIRA ARAYIŞTA

Yeni dönemde Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in şansı oldukça düşük gözüküyor. İlçeyi yönetemez hale getiren Köken’in seçimler gelmeden görevden alınmasını bekleyen ilçede çok yüksek bir kitle de bulunduğu biliniyor. İlçedeki iddialara göre de, Köken aday gösterilmemesi durumunda, MHP’nin Kandıra Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Alperen Şakacı’yı destekleyebileceği de konuşuluyor. Genel Merkez anketlerinde puanı oldukça düşük olan Köken’in son yapılan ankette memnuniyet testinden geçemediği öğrenildi. Kandıra ilçesinde tüm bu yaşananların ardından AK Parti Kandıra’da kendisine yeni bir başkan adayı arayışına girdi.

KAN TEKRAR İSTİYOR

Geçtiğimiz dönem Kandıra’nın Belediye Başkanlığını yapan Cengiz Kan’ın aday adayı olmak için ciddi şekilde kulis yaptığı konuşuluyor. Kan, belediye başkanlığı yaptığı dönem ilçede oldukça başarısız bir isimdi. Gönülleri kıra kıra, teşkilatlarıyla kavga ede ede ilçede başkanlık yapan Cengiz Kan’ın ilçede tekrar aday çıkartılması beklenmiyor. Kan, Belediye Başkanlığı yaptığı dönem gönüllere girebilseydi, Kandıra ilçesini yönetebilseydi, İlçe Ünal Köken’e mahkûm kalmayacak, Kan, uzun dönem ilçenin belediye başkanı olarak görev yapabilirdi. Kandıra da aday adaylığına ismi geçen bir diğer isimde Murat Batmaz. Ünal Köken tarafından aforoz edilen Murat Batmaz, ilçenin nüfusu sebep gösterilerek görevden alındı. Batmaz’ın görevden alınması ilçede büyük tepki çekmişti. Murat Batmaz’ın da ilçede aday adaylığında ismi yüksek sesle dile getiriliyor.

ADNAN TURAN ASILIYOR

İlçenin en kuvvetli aday adayı da Adnan Turan AK Parti İl Yönetiminde Teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevine getirilen Adnan Turan’ın gönlü Kandıra Belediye Başkanlığında olduğu biliniyor. Turan gerek teşkilatlar düzeyinde gerekse İlçede ciddi bir şekilde çalıştığı öğrenildi. Turan’ın aday adayları içerisinde şansı en yüksek politikacılardan biri olarak değerlendiriliyor. Kandıra’da belediye başkanı Ünal Köken ile arası açık olduğu bilinen Meclis üyesi Şennur Kılıçarslan’ın da aday adayı olmak için arayışta olduğu öğrenildi. Kılıçarslan’ın şansı nedir? Kadın olması avantaj mı dezavantaj mı sorularının cevabı önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacak. İlçe kadın adayı kaldırabilir mi, kaldıramaz mı, teşkilatlar bu gerçekliği masaya yatırması gerekiyor.

KANDIRA KÖKENLİ OLMAYANLARIN ŞANSI DÜŞÜK

Kandıra Belediye Başka aday adaylığına çalışan bir diğer isimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Erhan Öztürk. Öztürk’ün Artvin kökenli olması şansını düşürüyor. Kandıralıların ortak beklentisi, belediye başkan adaylarının öz mü öz Kandıralı, manav olması. Kandıra Belediye Başkan adaylığına çalışan Trabzon kökenli avukat İrfan Kurt’un da şansı oldukça zayıf değerlendiriliyor. İlçede konuşulan bir diğer politikacı da Kandıra İlçe Başkan adayı olan Erzurum kökenli Ayhan Kılıç. Kılıç’ın da aday adayı olmak için kulis yaptığı bilinirken, onunda şansının düşük olduğu konuşuluyor. Kandıra Belediye Başkanlığına çalışan bir diğer isimde eski Demokrat Partili Ercüment Şahin. Aday adayı olmak için ciddi hamleler yaptığı konuşuluyor. Şansı nedir, teşkilatlar Şahin’i aday gösterir mi bilinmez ama Şahin’in aday adaylığına fena kafayı taktığı öğrenildi. İsmi  aday adaylığına geçen bir isimde Levent Yağız. İlçede sevilen sayılan bir isim olması Yağız'ı ilçede en çok konuşulaN siyasetçiler arasına sokuyor.

ÖLMEZ KULAÇ’I MI DESTEKLİYOR?

Kandıra ilçesinin aday adayı profiline baktığımızda bir kadın adayın ismi daha ön plana çıktığı gözlemleniyor. Mavi Köşe restaurantın sahibi Sertaç Kulaç’ın Kandıra İlçe Başkan yardımcısı olan eşi avukat Cemile Kulaç. Avukat Cemile Kulaç’ın açık açık aday adayım demediği bilinirken, yakın çevresinin Kulaç’a baskı yaptığı aday adayı olması noktasında ilçede gündem oluşturmaya çalıştığı öğrenildi. İlçe Başkanı Erol Ölmez’in Kulaç’ı desteklediği öğrenildi. AK Parti Kandıra’da siyaset oldukça erken ısındı, çalışmalar oldukça erken başladı, Köken ve Kan’ın başarısız yönetim anlayışı, ilçe halkını yeni başkan arayışına itti.

BALCIOĞLU YİNE GÜNDEMDE

Ünal Köken’in yönetiminde yer alan başkan yardımcısı Murat Ölmez’in da aday adayı olmak için fırsat kolladığı gelen bilgiler arasında. Meclis üyesi Hamza Biçer’in fırsat kolladığı gibi. Kandıra’da ilçe başkanlığı görevini isteyen Hamza Biçer’in bu sefer belediye başkan aday adaylığı için asıldığı öğrenildi. İlçede konuşulan diğer 3.kadın aday da avukat Emel Ceylan Balcıoğlu. Son dönemde il yönetim kurulunda yer alamayan Balcıoğlu İzmit İlçe Başkanlığına ismi geçmiş, mülakata Ankara’ya çağrılmıştı. Balcıoğlu’nun da ismi mevcut aday adayları arasında ismi geçiyor. Fakat Balcıoğlu’nun aday adayı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Kandıra’da bugün ismi ön plana çıkan kişiler bunlar. Bakalım takvim açıklandığında başka hangi isimler daha ortaya çıkacak.

19 Ağu 2018 - 11:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.