AK Parti Ayasofya için lokma dağıttı

AK Parti  Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının hayrına 12 ilçede lokma dağıttı.

AK Parti Ayasofya için lokma dağıttı
AK Parti Ayasofya için lokma dağıttı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti tarafından Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının hayrına lokma dağıttı. Bugün Cuma namazı sonrası 12 ilçede lokma dağıtımı gerçekleştirildi. Lokma dağıtımı ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye, egemen bir devlet olarak tarihinin, milletinin inanç ve hassasiyetlerinin gereğini şüphesiz yerine getirmiştir” denildi.

86 YILLIK ÖZLEM

“Ayasofya’nın medeniyet tarihimizde yeri yalnızca camiden ibaret değildir” denilen açıklama şöyle; “Kadim medeniyetimizin nitelikli sanat yansımalarını içeren, fethin sembolü olduğu kadar İslam dünyası içerisinde derin anlamları olan bir ibadet yeridir. Milletimizin Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması yönündeki 86 yıldır bitmek bilmeyen özlemi yıllardır bu davanın savunucusu ve yılmaz neferi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’da yaptığı açıklamayla son bulmuştur.” Devletimiz, cami olarak vakfedilen Ayasofya'yı asli amacına göre tekrar ibadete açarak tüm İslam dünyasının beklemiş olduğu kararı açıklamıştır. Ayasofya’nın açılması yalnızca ülkemizi ilgilendiren bir karar değildir. İslam coğrafyasındaki kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır.

“HÜZÜN SON BULMUŞTUR”

Kendi topraklarımızda, Ayasofya’nın mahzun kalması hep yüreklerde yaraydı. Mülkiyeti Türkiye'de olan bir yapının aslından uzaklaştırılması, egemenliğimize de ters düşen bir durumdu. Ayasofya, bu tarihi kararla vuslat bekleyen milyonlarca yürekte hüzün son bulmuştur. Bu kararla, Ayasofya, taşıdığı anlamla yeniden buluşmuştur. Fatih'in ve tarihin emaneti Ayasofya, artık manevi heybetine de yeniden kavuşacaktır. Necip Fazıl, Sezai Karakoç ve Osman Yüksel Serdengeçti gibi birçok üstadın davası ve büyük bir heyecanla bekleyen milyonların duası, sonunda karşılık bulmuştur.”

LOKMA DAĞITILAN YERLER:

1-) İzmit: Fevziye Camii

2-) Kartepe: Park Camii

3-) Karamürsel: Merkez Camii

4-) Kandıra: Şefik Camii

5-) Derince: 1) Merkez Camii 2) İshakcılar Camii

6-) Dilovası: Merkez Camii

7-) Darıca: Bahçelievler Camii

8-) Çayırova: Mandıra Camii

9-) Başiskele: Yuvacık Merkez Camii

10-) Gölcük: Tevfik Hoca Camii

11-) Körfez: 1)Yeniyali Mah. Merkez Camii

2)Mimar Sinan Mah. Mehmet Akif Ersoy Camii

12-) Gebze 1) Mustafapaşa Camii 

2) İlçe Başkanlığı Önü

#

17 Tem 2020 - 14:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.