Adalet yerini buldu… 15 Temmuz gazisi polis görevine geri döndü!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vurulan komiser Murat Ellibeş’e devlet ödünç madalyası verilmişti. Gölcük’te ilçesinde kahramanlar gibi karşılanmış ve ardından FETÖ soruşturması kapsamında mesleğinden ihraç edilmişti. Ellibeş şimdi görevine geri döndü.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak çalışan Gölcüklü Murat Ellibeş darbeciler tarafından ağır silahla karnından vurulmuştu. Ellibeş yaralanmasının ardından hastaneye kaldırılmış ve karnına isabet eden kurşun başarılı operasyon ile saplandığı bölgeden çıkartılmıştı. Murat Ellibeş daha sonra hastaneden taburcu edilmiş, Türk bayrağına sarılı şekilde Gölcük’teki baba evine gönderilmişti.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından ‘Devlet Ödünç Madalyası’ verilen Murat Ellibeş, Gölcük’te de kahramanlar gibi karşılamıştı. Henüz yaraları iyileşmeden hakkında ilginç bir biçimde FETÖ soruşturması başlatılan 15 Temmuz gazisi Murat Ellibeş önce açığa alındı daha sonra da meslekten ihraç edildi.

İçişleri Bakanlığı OHAL Komisyonu Ellibeş hakkında verdiği ihraç kararını değerlendirerek geçtiğimiz aylarda göreve iadesine karar vermişti. Ellibeş’in çok sevdiği polislik mesleğine geri dönmesinde hiçbir engel kalmamıştı.

Tamamen sağlığına kavuşan Murat Ellibeş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın özel isteği ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevine pazartesi günü başlayacak, 

21 Eyl 2019 - 11:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.