84 milyonluk arazi nasıl 53 milyona satılıyor?

Körfez’de çok ilginç bir satış ihalesi var. Körfez Belediyesi’nin 84 milyon liradan satışa çıkardığı arazinin değeri 53 milyona kadar düştü.

Bizim belediyelerimiz neyi var neyi yok sanki babalarının malıymış gibi satmaya devam ediyor. Çok tartışan bu satışları nen ilginci ise Körfez’de yaşanıyor. Mülkiyeti Körfez Belediyesi’ne ait olan, Körfez Barbaros Mahallesi'nde yer alan 30 bin 736 metrekare büyüklükte motorlu toplu birlik binası ve arsası bir kez daha satışa çıkıyor.

Bu arsa daha önce pek çok kez satışa çıktı ama kimse talipli olmadı. Arsanın değeri ise inanılmaz bir biçimde düşüyor.

Aynı arsa Nisan ayına yine satışa çıkmıştı. O gün isten bedel ise 84 milyon 524 bin liraydı. En son 29 Kasım günü yapılan ihalede ise arsanın değeri birden bire 58 milyon 398 bin 400 liraya düşmüştü. 7 ayda bir arsanın değer nasıl 26 milyon lira birden düşer diye merak ederken arsa bir kez daha satışa çıktı. Körfez Belediyesi yine fiyat kırdı. Bu kez arsa için istene bedel ise 53 milyon 788 bin lira. İhale 20 Aralık günü Körfez Belediyesi’nde yapıacak.

84 milyon liradan satışa çıkan, fiyatı 8 ayda ne 31 milyon lira kadar inen bu arsa ile ilgili yetkililer bir açıklama yapmalı.  Yoksa biriler pusuda bekleyip yok pahasına bu arsayı ama peşinde mi?

#

08 Ara 2017 - 09:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.