42 Evler Yaya Köprüsü sonunda başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 42 Evler bölgesine yapılacak olan yaya köprüsünün yapımına başlayacak

D-100’ü dalcık ve köprülü kavşaklarla araç trafiği için transit hale getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaya köprüleriyle sahil bölgesi ve şehir merkezi arasındaki yaya akışını da düzenliyor. D- 100’e pek çok irili ufaklı yaya köprüsü yapan Ulaşım Daire Başkanlığı önemli noktalardan biri olan 42 Evler bölgesine de bir yaya köprüsü yapacak. Yüklenici firma Muzaffer Doğan+Kandemir İnşaat ortaklığı tarafından yapılacak olan köprünün çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Yayaların karşıdan karşıya güvenle geçmeleri için 42 Evler bölgesine yapılacak yaya köprüsü ile D-100 üzerinde bir yaya geçişi daha oluşturulacak. Yeni köprünün yapılmasının ardından D-100’ün üzerindeki eskiden kalan son yaya köprüsü de yıkılarak kaldırılacak. Yaya köprüsü 42 Evler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların şehrin farklı bölgelerine ulaşmak için kullanacakları önemli bir geçit olacak. Yaya köprüsü 150 gün içinde tamamlanarak hizmete girecek.  

Yaya köprüsü Salim Dervişoğlu Caddesi ile D-100 Karayolu ve demiryolun geçerek İzzet Uzuner Sokağa kadar uzanacak. Toplam uzunluğu 88,5 metre olacak yaya köprüsü 3 metre genişliğe sahip olacak. Köprünün her iki ayağında asansör olacak. İş kapsamında 255 ton çelik malzeme kullanılacak. Temel için 540 metre fore kazık 400 metreküp beton, 45 ton da inşaat demiri uygulanacak.

İrili ufaklı yaya köprüleri D-100’ün kestiği şehir merkezini yaya ulaşımı bakımından birbirine bağlıyor. 42 Evler Bölgesinde D-100 üzerinde yer alan eski yaya köprüsünün yerine yenisi yapılacak. 42 Evler ve Kandıra Sapağı bölgesini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü çelik malzemeden imal edilecek.

#

31 Mar 2018 - 08:51 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.