4 saatlik dana kurtarma operasyonu

Derince İlçesi Çenedağ Mahallesi NATO Caddesi üzerinde istinat duvarı arasına sıkışan dana 4 saatlik çabanın ardından kurtarıldı.

Derince İlçesi Çenedağ Mahallesi NATO Caddesi üzerinde ikamet eden Şeref Soysal’a ait yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki kurbanlık dana, gece saat 03: 00 sularında bağlı olduğu  ipi kopartarak kaçmaya çalıştı. Bu esnada dana yaklaşık 2 buçuk metreden aşağıya düşerek ev ile istinat duvarı arasında sıkıştı. Dananın çıkardığı sesler üzerine uyanan sahibi, gidip kontrol ettiğinde danayı sıkışmış halde görünce şaşkına döndü. Kendi çabaları ile kurbanlığını sıkıştığı yerden çıkartamayan Soysal hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen İtfaiye ekiplerine ait vinç, istinat duvarı ve ev arasında sıkışan dananın ağırlığını kaldıramayınca özel bir vinç firmasından yardım istendi. Olay yerine gelen vince halatlarla bağlandı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu dana sıkıştığı yerden kurtarıldı.  Arka bacağı kırılan dana kaçmaması için iplerle bu defa pencereye bağlandı. Kurbanlık dananın sahibi Şeref Soysal,  büyük bir gürültü ile uyandıklarını ve dışarıya çıktığında kurbanlık danasının yerinde olmadığını belirterek, “ sağa sola bakındım. Sonra araya düştüğünü fark ettim. Önce ağabeyime sonra da itfaiyeye haber verdim. Danayı kurtarmanın yollarını aradık. İtfaiye geldi ama çıkartamadı. Yine de bayağı bir yardımları oldu. Sivil vinç çağırdık. Onun yardımı ile çıkartabildik” dedi.

21 Ağu 2018 - 09:35 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.