300 kişi istihdam edilecek… Çelik devi Kocaeli’ye dev fabrika kuruluyor!

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Tayvanlı firma, Kocaeli’de dev bir fabrika kuruyor.

Bire dünya devi daha Kocaeli’ye çok önemli bir yatırım gerçekleştirecek. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) Başkanı Walter M.S. Yeh, yaptığı açıklamada dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Tayvanlı firmanın 80 milyon dolar yatırımla Kocaeli'ye fabrika kuracağını belirtti. Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacağı dile getirilen fabrikada üretilen ürünler, Türkiye'den dünyaya satılacak.

Yeh, iki ülke ticaret hacmini 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

"Tayvan'ın Türkiye'deki yatırımları artıyor. Tayvan'ın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan bir firmamız, Kocaeli'de 80 milyon dolarlık bir çelik yatırımına başlıyor. Yatırımla ilgili süreçler yürütülüyor şu anda. Bu da iki ülke arasında daha fazla etkileşim olduğu anlamına geliyor. Türkiye, Tayvan için çok önemli bir ülke çünkü birçok firmamız Türkiye'yi bir operasyon merkezi olarak görüyor. Türkiye, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'ya erişim için bir merkez konumunda."

13 Kas 2019 - 11:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.