3 rakibi daha var… Yeni otomobil fabrikası için Kocaeli sıraya girdi!

Volkswagen'in Türkiye'de Skoda ve Seat üretimi için 2 milyar euroluk yatırım yapacağı haberi, iller arasında yarış başlattı. Kocaeli şimdiden girişimlerde bulunmaya başladı.

Dünya otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye'de yatırım yapacağı neredeyse kesinleşirken, iller arasında da yatırım çekme yarışı başladı. VW CEO'su Herbert Diess'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sonrası somutlaşan 2 milyar euroluk yatırıma, Balıkesir, İzmir-Torbalı, Sakarya ve Kocaeli talip oldu.

Türkiye’nin en büyük otomobil fabrikalarının Kocaeli’de bulunmadı, yarışta elimiz güçlendiren bir faktör. Kocaeli bunun yanında hem lojistik hem de alt yapı olarak bu tür yatırımlara oldukça uygun. Kocaeli'nde faaliyet gösteren birçok şirket dünya markalarına üretim yapıyor. Volkswagen'in dünyadaki tüm krank milleri Kocaeli'nde faaliyet gösteren bir şirket tarafından yapılıyor. Aynı zamanda bir liman kenti olan Kocaeli önemli bir konumda. Tek dezavantaj ise Volkswagen'in yapacağı yatırımın kamu arazisi üzerine olacağı biliniyor. Kocaeli’de bu yatırıma ev sahipliği yapacak kadar büyük bir kamu arazisi yok.

Balıkesir, Sakarya ve İzmir-Torbalı'daki STK'lar da şimdiden Volkswagen'in Türkiye'de yapacağı yatırım için girişimlerde bulunmaya başladığı öğrenildi.

28 Haz 2019 - 11:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.