3 döneme takılan tek Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu!

AK Parti’de, Erdoğan’ın vurguladığı 3 dönem kuralına 92 belediye başkanı takılıyor. 3 döneme takına tek Büyükşehir Belediye Başkanı ise İbrahim Karaosmanoğlu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değişim istediğini söyleyerek 3 dönem kuralına vurgu yapması gözleri, yerel seçimlerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanlarına çevirdi. 3 dönem kuralının olduğu tek parti olan AK Parti'de bu kuralına bazı adaylar için esnetilmesi için tek yetkili organ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu.

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan yani 15 yıldır kesintisiz belediye başkanlığı görevini yürüten 92 isim bulunuyor. Bunlardan biri büyükşehir, biri il, 63'ü ilçe, 27'si de belde belediye başkanı. 3 döneme takına tek Büyükşehir Belediye Başkanı ise İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Karaosmaoğlu ile ilgili karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Erdoğan 3 dönem kuralına takılan belediye başkanları ile ilgili, "Üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşları dördüncü dönem için aynı yerde düşünmüyoruz. Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur" mesajı vermişti.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise isimleri netleştirmeye çalıştıklarını, bazı isimlerle ilgili yeniden anket yaptıklarını söyledi. Özhaseki, "Bölgedeki arkadaşlarımızla çok sık görüşüyoruz, fikirlerini alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir temayül yoklaması yapacağız. Sonrasında da yavaş yavaş adaylar açıklanmaya başlanır. İlçeler bazında çalışmalarımız devam eder" dedi.

#

14 Kas 2018 - 10:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

alınteri - paraosmanoğlu ba bayyyyyyyyyyyy......

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Kasım 10:10
01

fenci - 3 dönem senin yedi cettine yeter ama unutma yaptıklarını rabbim biliyor hainleri Allah asla sevmez münafıklarıda unutmaaaaa hesap günü var

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Kasım 10:10