2 dev araziyi daha alıyor… Kent Konut orman zengini oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden olan Kent Konut, binlerce metrekare büyüklüğündeki 2 büyük ormanlık alanın sahibi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden olan Kent Konut, uzun zamandır konut üretmiyor. Hâlihazırda devam eden konut projelerinin ise inşaatı sürüyor. Kent Konut’un bunun yanında ise yeni herhangi bir projesi yok.

Yapısal bir değişikliğe giren Kent Konut artık konut üretmekten ziyade, Kocaeli’deki emlak piyasasına yön veren bir kurum olacak. Elinde bulanan arazileri değerlendirmeni yanısıra, Kocaeli’de iş yapmak isteyen inşaat şirketlerine yol gösteren bir kurum halin geliyor.

Bu amaçlar pek çok arazi teker teker Kent Konut’a devrediliyor. Geçtiğimiz aylarda orman vasfından çıkartılarak Büyükşehir’e devredilen 2 büyük arazi, belediye Meclis kararı ile Kent Konut’un olmuştu. Gebze Kirazpınar Mahallesi ile İzmit Alikahya ve Durhasan Mahalleleri sınırındaki ormanlık arazilerini Kent Konut değerlendirecek.

Bunun yanında Kocaeli’deki 2 büyük ormanlık alan Kent Konut’un oluyor.  Körfez Hereke Mahallesi sınırlarında kalan 27 bin 166 metrekare büyüklüğündeki ormanlık alanın işletim hakkı Kent Konut’a devredilecek. Bunun yanında Kartepe Eşme-Ahmediye Mahallesi sınırlarında kalan 32 bin 875 metrekare büyüklüğündeki ormanlık alan, Kartepe  Belediyesi’nden alınarak Kent Konut A.Ş’ye devredilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın artık Kent Konut’un konut yapmayacağını, ilimizdeki arsa borsasını yöneteceğini söylemişti.

11 May 2019 - 14:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.