16 yıllık işçiyi kapının önüne koydular

Başiskele’de faaliyet gösteren Hayat Kimya Fabrikası, 2002 tarihinden bu güne fabrikada işçi olarak çalışan Yusuf İbrahim Baş’ı, iş düzenini bozuyor iddiasıyla tazminatsız iş akdine son verdi

16 yıllık işçiyi kapının önüne koydular
Haber albümü için resme tıklayın

Başiskele’de faaliyet gösteren Hayat Kimya Fabrikası, işyerinde forkliftçi olarak çalışan Yusuf İbrahim Baş isimli işçiyi tazminatsız iş akdine son verdi. Gerekçe ise, ‘işyeri düzenini olumsuz etkileme, iş huzurunu bozma’ iddiası.

İşte işçi Yusuf İbrahim Baş’a tebliğ edilen dilekçe;

“Yusuf İbrahim Baş şirketimizde 13 Nisan 2002 tarihinden bu yana Forkliftçi olarak çalışmaktasınız. İşyerimizin çay ocağı ve servis alanı gibi personellerin toplanma yerlerinde işyeri aleyhine söylemlerde bulunarak haksız ve gerçekle bağdaşmayan iddialarda bulunarak diğer çalışanları da kışkırtmaya çalıştığınız, gruplaşmalar yaratarak çalışma ortamının ahengini ve çalışma barışını bozucu tutum ve davranışlar sergilediğiniz, işyeri düzenini olumsuz etkilediğiniz tespit edilmiş bulunmaktadır. Davranışlarınız iş görenin işi iş yeri kuralları doğrultusunda iş yapma borcu ile ahlak ve iyi niyet kurallarına uyma borcu gibi davranışlarla bağdaşmamaktadır. Söz konusu bu tespit ile ahlak ve iyi niyet kuralları ile sadakat borcuna tamamen aykırılık teşkil etmekle birlikte iş akdinin temeli olan güven ilişkisini de onarılmayacak derecede zedelediğinden iş akdinizin 4857 sayılı iş kanununun 25/2-e bendinde ki (işçinin işverenin güvenini kötüye kullanması doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması) hükmü ile tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla 16 Mart 2018 tarihi itibariyle bildirimsiz ve tazminatsız olarak haklı nedenle fesh edildiğini bu doğrultuda çıkış işlemlerinizin gerçekleşeceğini ihtaren ve ihbaren bildiririz.”

19 Mar 2018 - 16:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

08

Adimi biliyosun hikayemi asla - senelerdir hayat kimyada calismaktayim.

Onceden bu fabrikada bir yerlere gelirmiyim diye dusunmustum ama artik dusunmuyorum.bu yere fabrika degilde fabrika isminde atolye olarak dusunun yani ciftlikten fabrika olurmu tabikide olur icerde inekler koyunlar cok var.adam hayatinda fabrika gormemis gelmis burda teknisyen muhendis olmus.

Bur da calisanlar yarin hangi vardiyaya gelcegini bile bilmiyor.sabah ise gelecek olan kisi bir anda gece geliceksin diye geri gonderiliyor.

Maas durumuna gelecek olursak maasinizi kimseye soylemeyin diyorlar herkes kim ne kadar aliyor biliyor zaten.adamina gore muamele yapiliyor.adam 10 senedir burda 2000tl aliyo 4 senelik adam ayni isi yapiyor 2200tl aliyor.

Yemeklere gelirsek ne zmaan zehirlencez korkukusuyla yemek yiyiyoz.

Servisler dersek yazin yaniyoz kişin donuyoruz serviste.bu fabrikada en ufak hata yapsan haberin olmadan tutanak tutuluyor ama senin imzan olmadan.

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
07

Kobra nejdet - Bende burada calisiyorm ve hayatimda bu kadar duzensiz sistemsiz bir fabrika gormedim yonetim sifir daha vardiya listesi hazirlamayi dahi bilmiyorlar tazmina vermemek icin adami biktirana kadar ugrasiyorlar sudan sebeplerde tutanak yaziyorlar ve tutanaklardan haberiniz dahi yok maas konusunda konusmuyorum zaten adalet sifir eger yenikoyluysen ki oylesindir.yada tandik vasitasyla maasin digerlerine gore iyidir iyi dedigimde maksimin 2100 2200 10 yillik adamla yeni giren ayni maasi alir hayirli isler sendika girmeden burasi duzelmez saygilar.

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
06

hüseyin - Bu abimiz 2002 yıllarda bütün işçilere ikramiye veriyorlarmış.

Bu abimizi ikramiye yüzünden atmış olmasınlar ama hayat kimya yönetimi

Bu işçilerin hakkından nereye gidecek

Cehennemde cayır cayır yanarsınız inşAllah çalışan ve çıkan içkiler acaba haklarını cehennem de yanarak ödersiniz

Feto için işler den para toplayan

Darbe gecesi Cumhur başkanı sokak cıkın cağrısına işçileri çıkar mayan çalıştıran sız

Feto culara yurt dışındaki fabrikalarınız da çalıştıran siz

İster seniz isim de verelim

Bn de çalıştım hakkım haram olsun hayat kım yanın yönetimine cehennem de odun olur yanarsınız inşAllah. ......

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
05

Hakkı - Hayat kimyamı Fetocu patronları güya müslümanlar hadi oradan

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
04

Vedat Minör - Hayat Kimya da çalışan Fetöcüleri ifşa ettiği için, biletini kestiler, tek suçu bu.Bu suçmu sizce...!

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
03

Hayat - 16 yıllık kalifiye, tecrübeli adama; asgari ücretin 1600 lira oldugu yerde 2000 lira maaş ver. Sonra hak aranınca kov gitsin. MaşAllah adeletinizi seveyim. Hacca umreye gidin bol bol. Yatırım yapın ucak alın gemi alın ama sonun da hepimiz aynı toprağa gomulecegiz..

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
02

Hayat ın Hayat veremedikleri - Demek ki 2002 den beri iş düzeni bozukmuş fabrikanın,o günden bu güne duzeltememisler,sorun meğer bu arkadaştaymis,bundan sonra herşey daha güzel olur,biz koyunlar sayesinde

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24
01

Abuzerr - Ben hayat kimyada calıştım insanalar bildiğin köle sendika gelecek diye 600 kişiyi kapnının önüne dökende hayat kimya yusuf arkaşta gayet işine sahip biridir hep yalan dolan direk avukat tutsun tazminat alır bakar yoluna Allah yardımcın olsun

Beğen(2)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 16:24