153’e düşen Whatsapp ihbarı şaşırttı: "Bahçemde büyük bir kertenkele var. Çocuklarım korkuyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Whatsapp ihbar hattına düşen iguana ihbarı ekipleri harekete geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Whatsapp ihbar hattına gelen ihbar Ormanya Doğal Yaşam Parkı yetkililerini harekete geçirdi. Kozluk Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaşın “Bahçemde büyük bir kertenkele var. Çocuklarım korkuyor” ihbarı üzerine hemen harekete geçen ekip, kertenkele sanılan iguanayı yakalayarak Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda hizmet veren Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi.

WHATSAPP İHBARI HAREKETE GEÇİRDİ

Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi’nde ikamet eden bir vatandaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Whatsapp ihbar hattına başvurarak yardım istedi. Bahçesinde 1 haftadır büyük bir kertenkelenin bulunduğunu ifade eden vatandaş, çocuklarının korktuğunu belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. İhbarın ardından Büyükşehir’e bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı yetkilileri harekete geçti.

İGUANA OLDUĞU BELİRLENDİ

İhbarın verildiği Kozluk Mahallesi İnönü Caddesi’ne giden Ormanya Doğal Yaşam Parkı ekipleri, vatandaşla iletişime geçerek evin bahçesinde arama başlattı. Bahçede yapılan aramayla ekip tarafından ağaçta yakalanan hayvanın ‘iguana’ olduğu tespit edildi. Ekip tarafından yakalanarak kontrol altına alınan iguana, Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi.

ORMANYA AİLESİNE KATILDI

Ormanya'ya getirilen iguana ilk olarak Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek veteriner hekimlere teslim edildi. Vitamin ve mineral takviyelerinin yapıldığı iguanaya, özel bir rasyon (beslenme programı) oluşturuldu. Tedavilerinin ardından Ormanya’da özel bir alan hazırlanan iguana, sürüngen evine götürülerek Ormanya ailesine katıldı.

15 Eyl 2019 - 08:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.