100 işçiyi işten çıkardı, fabrikanın pek çok bölümü kapandı!

Kocaeli’nin en büyük fabrikalarından biri olan Tezcan Galvaniz’de 100 işçi 3 aylığına zorunlu izne çıkarıldı. Fabrikanın pek çok bölümü de kapandı.

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Tezcan Galvaniz’de sıkıntılı günler yaşanıyor. Tezcan Galvaniz’de çalışan 100 işçi, 3 aylığına zorunlu izne çıkarıldı. İzne çıkartılan işçilerinde sonra Fabrikanın pek çok bölümü de kapandı.Fabrikanın asit, hadde, galvaniz ve boya bölümleri faaliyetlerini sürdürürken diğer bölümlerde ise üretim 3 aylığına durdu.

İzinli sayılacak işçilerin maaşları ise işsizlik ödeneğinden ödenecek. İşçilerin aldığı maaşlar da bu yüzde yarıya düşecek. Diğer yandan işçilerin 3 ay sonra işlerine dönüp, dönemeyecekleri de bilinmiyor. Tezcan Galvaniz’de geçtiğimiz haziran ayında da 22, Aralık ayında 20 işçi işten çıkartılmıştı.

19 Şub 2019 - 11:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.