“1 Nisan sabahı Türkiye'de başka şeyler konuşulur”

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 31 Mart seçimleri sürecinde AK Parti’nin adaylarının belirlenmesine “arkadaşçılık, grupçuluk” şeklinde müdahale eden isimler olduğunu belirtti.

AK Partili Metin Külünk, Facebook hesabından yaptığı canlı yayında, AK Parti’ye yönelik dikkat çeken uyarılarda bulundu.

“Öyle küçük hesaplar uğruna, basit hesaplar uğruna, arkadaşçılık uğruna, grupçuluk uğruna, dar alan kadroculuğu uğruna, bu milletle Sayın Erdoğan'ın arasındaki bağı soğutmaya yönelik her adımdan, herkes uzak durmalı” diyen Külünk şöyle devam etti:

“Önce Sayın Cumhurbaşkanımızla yakın çalışan arkadaşlar uzak durmalı. Değilse, 31 Mart akşamı, buradan acıkça söylüyorum, 31 Mart akşamı, 31 Mart'a kadar aday tespitlerinin resmileştiği tarihe kadar, sokaktan gelen bilgilere itibar etmeyen, o bilgileri sarf-ı nazar ederek sırf istedikleri isimleri aday yapabilmek için, Ankara'da anketler üzerinden, baskı grupları üzerinden, iş adamları baskıları üzerinden belirledikleri, sokakta karşılığı olmayan, millette karşılığı olmayan, adaylar üzerinden eğer 31 Mart akşamı, Allah göstermesin bir sürpriz yaşanırsa, 1 Nisan şakası değil, bir gerçeğe dönüşme ihtimali ortaya çıkarsa, bir 7 Haziran daha Allah göstermesin ortaya çıkarsa, bu millet o adayların belirlenme sürecinde doğru bilgileri sayın cumhurbaşkanımızın önüne koymayanlardan ağır hesap sorar.”

“31 MART'TA MİLLET BUNU AFFETMEZ”

Külünk, “Açıkça söylüyorum. Bunu tarihe kayıt düşsün diye söylüyorum” diyerek şu uyarıları yaptı:

“Bir 7 Haziran hatta daha ileri giderek söylüyorum, bir 24 Haziran sendromunun yaşanmasına sebep olurlarsa hangi şartlarda; dar kadroculuk yapıp, arkadaşçılık yapıp, grupçuluk yapıp, Ankara'da belli yerlerde kulis odaları hazırlayıp, İstanbul'da nasıl etki altına alabiliriz, iş adamları üzerinden özellikle de müteahhitler üzerinden, dar kadroculuk, dar alancılık oynayarak baskı grupları üzerinden hak etmeyenleri aday yapma noktasında, kim isim vermiyorum, yaparlarsa, 31 Mart'ta millet bunu affetmez.

Bakın 24 Haziran'da sayın cumhurbaşkanımızla AK Parti arasında 10 puan fark var. Açıkça söylüyorum eğer, milletvekili aday listeleri, müdahale edilmemiş olsaydı, millette karşılığı olan illerdeki isimler aday gösterilseydi, AK Parti'nin parlamentodaki milletvekili sayısı, 350'den aşağıya düşmeyecekti. Dolayısıyla 24 Haziran'da millet Ankara'daki grupçuluğun kendi arkadaşçılıklarının oynamasının sonucunu sandıkta 24 Haziran'da bize gösterdi.”

“SİZE HİZMET EDENLERİ ADAY YAPABİLMEK İÇİN GÖSTERDİĞİNİZ AĞIR ÇABANIN…”

“Şimdi bunun, 31 Mart'ın telafisi yok. 1 Nisan sabahı, Türkiye'de başka şeyler konuşulur onun için herkes çok dikkatli olmalı” diyen AKP’li Külünk sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Şimdi bu canlı yayınımı izleyip, palas pandıras bu canlı yayınımı bir yerlere haber verip, dinleyecekler var, iyi dinlesinler. Şimdiden söylüyoruz, bu millet bunun hesabını sorar. Hangi ölçülerde sorar; sokaktan gelen bilgiyi sakladıkları için sorar. Sahte anketler yaptırarak baskı oluşturdukları için sorar. İş adamlarına söylüyorum. Sırf size hizmet ettiği için, özellikle müteahhitlerin bir kısmına, size hizmet ettiği için o size hizmet edenleri aday yapabilmek için gösterdiğiniz ağır çabanın bu milletin kaderiyle oynamak olduğunu iyi bilin.

Bu millet bunu affetmeyecektir. Dolayısıyla aday belirleme sürecinin bu dikkatte olması gerektiğini sokak söylüyor. Ben kendi düşüncelerimi, söylemiyorum tek başına.”

 

06 Oca 2019 - 19:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.