“1 lira borç almadık, borçlar 2004 öncesine ait”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Darıca Metro Hattı tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunarak, Belediye'nin borcunun 2004 yılından öncesine ait olduğunu belirtti.

“1 lira borç almadık, borçlar 2004 öncesine ait”
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bugün Gebze Darıca Metro Hattını Antikkapı Restoran’da tanıttı. Burada konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, “Seçime gidiyoruz. Yaklaşık 5 ay sonra sandığa gideceğiz. Siyaset rekabettir. Rekabet kaliteyi artırır. Bir şartla, rekabet asil olmalıdır. Centilmence olmalıdır. Gazetelere yalan yanlış manşet attırıyorlar. “Kocaeli Büyükşehir Türkiye'nin en borçlu belediyesi” yazdırıyorlar. Evet, doğru. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en borçlu belediyesidir. Ancak tek doğru bu değil. İkinci bir doğru var. O doğru şudur, 2004 tarihinden itibaren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hiçbir hizmet ve yatırımı için bir lira borç almamıştır. Bu güzel günde polemik yapmak istemem. Ancak merak edenler, 2004 öncesinden devraldığımız hesaplara baktıklarında, borcun kaynağını görebilirler. Bizim için piyasaya sürülen bu haberler, birilerini mahcup edebilir ama bizi asla mahcup etmez. Bilakis bizim için bir başarı ölçüsüdür.

HİZMET ETMEYE GÜRÜL GÜRÜL DEVAM EDECEĞİZ

Borç, nasıl başarı ölçüsü olabilir ki? Mutlaka soran olur, söyleyeyim; 14 yıldır hem bu borcu taksit taksit ödüyoruz, hem de yatırım yapıyor, hizmet üretiyoruz. Rekorlara imza atıyor, şehrimizin marka değerini yükseltiyoruz. Şu anda yaptığımız hizmetleri de, aynı zamanda, bu borcu öderken yapıyoruz. Sırtımızdaki bu borç yüküne rağmen, İzmit Körfezi gibi koca bir denizi temizledik. Yetmedi, Marmara'nın bütününde işe başladık. İlk raylı sistemimiz Akçaray’ı çalıştırdık. Altyapı hizmetlerini eksiksiz yerine getirdik. Şehrimize, herkesin gıptayla baktığı bir çevre kazandırdık. Vatandaşlarımızın her birine, her gün hizmet götürdük. Metromuzu da, bu borç yüküne rağmen yapıyoruz. Son yapılandırmada, bize miras kalan borcun ödemesini yeni bir programa bağladık. Bu borcu tıkır tıkır ödüyoruz. Hizmet ve eserlerimizi yapmaya da gürül gürül devam ediyoruz. Allah'ın izniyle devam edeceğiz.” 

#

17 Eki 2018 - 11:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

reis - hiç utanmadan sıkılmadan bunu söyleyebiliyorsun hemi ayıp ayıp abdest aldığın suyu bile senden öncekine borçlusun geldiğinden beri peşkeş çekmekten yorulmadınız kamu kaynaklarını utanın birazda susun bari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 11:18