Lastik-İş deprem şehitlerin andı

Lastik- İş Sendikası tarafından 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden sendika üyeleri ve tüm vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

Lastik- İş Sendikası tarafından 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden sendika üyeleri ve tüm vatandaşlar için Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde anma programı gerçekleştirildi. Depremde felaketinde yaşamını yitiren sendika üyelerinin ailelerine plaket takdim edildiği programa  Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı. Anma programı 17 Ağustos 1999 Depremi’nde yaşamını yitiren vatandaşlar için edilen dua ile başladı. Ardından Fuar Mustafa Pehlivan Camii İmam Hatibi Hayati Örük ve Fevziye Camii İmam Hatibi Halit Es’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Anma programında konuşan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Vefa önemli bir değerdir. Bizler de bu yola çıkarken, özellikle rahmetli genel başkanımızın vefatından sonra bu görev bize verildiğinde hak, hukuk, adalet kavramının dışına çıkmayacağımızı söyledik. Ahlak kavramı çok önemlidir. Bu binanın çatısı ahlak kavramıyla örülmüştür. Burada bulunan arkadaşlarımızda bu ahlak çatısı altında toplanmış vicdani değerleri yüksek insanlardır .Bende o gün çok kötü olaylara şahit oldum.17 Ağustos’ta büyük bir felaket yaşadık. Binlerce insanımızı kaybettik. O zaman denildi ki binalar bizi öldürdü. Ancak o gün bizi öldüren binalar değildi” dedi.

Sarı sözlerinin sonunda “Evlerin iç düzeninin deprem olma ihtimaline karşı düzenlenmemiş olması ve binaların yapısının denetimsizliğindendir. Bundan sonra en azından yeni bir deprem ihtimaline karşı hepimiz evimizin içerisindeki eşyaları buna göre düzenleyelim. Lastik-İş Sendikası büyük ve güçlü bir ailedir. Burada yıllarca fabrikalarda emek vermiş abilerim, ablalarım da yer alıyor. Demek ki doğru adımlar atmışız ki şuanda hepimiz bir aradayız. Bu açıdan vefamıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 17 Ağustos 1999 Depremi’nde yaşamını yitirmiş tüm arkadaşlarımıza, abilerimize, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

17 Ağu 2019 - 16:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.